Megkezdődött Győzike pere: 5 évet is kaphat a botrányhős

MTI
2011. szeptember 26. 16:36

A Salgótarjáni Városi Bíróság hétfőn megkezdte Gáspár Győző és társai adócsalási perének tárgyalását. Gáspár Győzőt és feleségét 22,2 millió forintos adócsalással vádolják az RTL Klub Győzike-show című műsora kapcsán.

A tárgyaláson ismertetett vádirat szerint az RTL Klub nem a show-ban szereplő házaspárral, hanem egy Gáspár Győző által megjelölt gazdasági társasággal, Bangó Attila cégével kötött szerződést. Bangó ezzel a produkció névleges ügynöke lett, és elvállalta a színlelt szerződés megkötését. A szerződésben Bangó Attila lett a szerződő fél, a Gáspár házaspárt résztvevőként jelölték meg. Bangó Attila nem vett részt a produkcióban, így díjazás sem illette meg, a házaspár viszont nem szerepeltette adóköteles bevételét az adóbevallásban.

A vádirat szerint Gáspár Győző 2005-ben és 2006-ban 11,5 millió, a másodrendű vádlott Gáspárné Balla Beáta pedig 2006-ban 10,7 millió forint kárt okozott az adócsalással. A harmadrendű vádlottat, Bangó Attilát bűnsegédlettel vádolják, mert a házaspár az ő vállalkozásának közvetítésével vette fel a honoráriumot a színlelt szerződés alapján.

Gáspár Győző ügyvédje többször is hangsúlyozta: a "hiányos és pontatlan" vádiratból nem derül ki, hogyan került a pénz Bangótól Gáspárékhoz. Gáspár Győző pedig azt mondta: nem kapott pénzt Bangótól.

A hétfői tárgyaláson egyik vádlott sem mondta magát bűnösnek, és egyikük sem tett vallomást. Gáspár Győző és felesége nem tett vallomást a nyomozás során sem.

Bangó Attila - a tárgyaláson ismertetett - korábbi vallomása szerint az RTL-es kifizetésből alvállalkozóknak adott pénzt, de nem tudta őket megnevezni, és ehhez hétfőn sem volt hozzáfűznivalója.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ügyészség a vádirat elkészültekor az elcsalt összegnek megfelelő vagyonelkobzásra tett javaslatot, az elkövetők egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak.

A per tárgyalását hétfőn másodszor kezdte meg a bíróság, mivel szeptember 12-én Gáspár Győző egészségi okokra hivatkozva nem jelent meg. A bíró a nyilvános tárgyalás mellett döntött, noha Gáspár Győző szerette volna, ha a sajtó nincs jelen. Mint mondta, az újságírók jelenléte neki sem tesz jót, és a bíró szavait is kiforgatják majd. Kép- és hangfelvétel készítéséhez egyik vádlott sem járult hozzá. A tárgyalás október 17-én folytatódik.

 

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25