8 °C Budapest

Vezetőt vált a Generali-Providencia

Pénzcentrum
2011. május 10. 11:17

Dr. Pálvölgyi Mátyás június 30-ával leköszön a Generali-Providencia Biztosító operatív elnök-vezérigazgatói posztjáról, hogy több időt szentelhessen a stratégiai feladatoknak mind Magyarországon, mind a Generali PPF Holding közép-kelet-európai régiójában. Az elnök-vezérigazgatói feladatokat 2011. július 1-jével Erdős Mihály, az Igazgatóság stratégiáért és kockázatkezelésért felelős tagja veszi át - közölte a biztosító.



Július 1-től Dr. Pálvölgyi Mátyás látja el a Generali-Providencia biztosító Felügyelőbizottságának elnöki feladatait, és továbbra is tagja marad a Generali PPF Holding Igazgatóságának, ahol a cégcsoport regionális stratégiai fejlesztésén munkálkodik. Egyidejűleg a biztosító Igazgatósági tagjai is további feladatköröket kaptak a társaság regionális központjától, és valamennyien vezérigazgató-helyettesi pozícióban folytatják munkájukat - tartalmazza a biztosító közleménye.

Az új elnök-vezérigazgató július 1-jétől Erdős Mihály lesz, aki egy éve a vezérigazgató stratégiai tanácsadója, idén áprilistól pedig a biztosító igazgatóságának stratégiáért és kockázatkezelésért felelős tagja. Erdős Mihály 2010. júliusa óta az Európai Utazási Biztosító (EUB) elnök-vezérigazgatója. A kinevezésekre a PSZÁF-engedély birtokában kerülhet sor. Egyidejűleg a tulajdonos Generali PPF Holding döntése alapján 2011. július 1-től Dr. Pálvölgyi Mátyás váltja Jaroslav Mlynar-t a Generali-Providencia Biztosító Felügyelőbizottságának élén. A leköszönő elnök-vezérigazgató továbbra is tagja marad a Generali PPF Holding Igazgatóságának, és ellátja elnöki feladatait a Genertel és az Európai Utazási Biztosító (EUB) felügyelőbizottságaiban is.

Vezetőt vált a Generali-Providencia Erdős Mihály (képünkön) 1993-ban a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát, majd 1995-ben az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében jogi szakoklevelet szerzett. 1993-94 az Interauditor Tanácsadó Kft-nél, 1999-2000-ben a KH Befektetési Rt-nél, a köztes időszakban a PSZÁF egyik elődszervezetének számító nyugdíjpénztári felügyeletnél dolgozott. 2001-től 2009-ig különböző pozíciókat töltött be a PSZÁF-nál: volt elnöki tanácsadó, ügyvezető helyettes a biztosítási és pénztári felügyeleti területen, stratégiai igazgató, majd főigazgató-helyettes. Nemzetközi területen 3-3 évig volt először az európai (CEIOPS), majd a nemzetközi (IAIS) pénzügyi felügyeleti bizottság nyugdíjbizottságának elnöke, s 2009 nyarán beválasztották az európai bankfelügyeleti bizottság (CEBS) igazgatóságába is. 2010-től az Európai Utazási Biztosító elnök-vezérigazgatója. A Corvinus Egyetem címzetes docense

“Elsődleges célom, hogy folytassam az elődöm által az elmúlt 16 évben lefektetett legjobb hagyományokat, hogy a változó piaci környezetben is megőrizzük a biztosító stabil, kiszámítható működését. Hiszek a menedzsment csapatmunkájában, a csoportszintű szinergiákban, a diverzifikált termékportfolióban és a többcsatornás értékesítésben." - mondta Erdős Mihály.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Egyidejűleg a biztosító Igazgatósági tagjai is további feladatköröket kaptak a társaság regionális központjától. A nem-élet üzletágat vezető Ilics László alelnök és vezérigazgató-helyettes, valamint az életbiztosítási üzletágat vezető Paál Zoltán - aki 2011. július 1-től vezérigazgató-helyettesként folytatja tevékenységét a biztosítónál - felkérést kapott a Generali PPF Holding vezérigazgatójától az üzletág régiós szakmai kompetenciaközpontjának és tudásbázisának kialakítására. További, az Igazgatóság tagjait érintő változás, hogy Hegedűs Anna 2011. július 1-től vezérigazgató-helyettesként irányítja a biztosító pénzügyi területeit.

A Generali-Providencia tavaly 127 milliárd forintos díjbevételével a magyar biztosítási piac második legnagyobb szereplője volt.

Vezetőt vált a Generali-Providencia

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem