27 °C Budapest

Hiába örült a nyugdíjpénznek, baj lett belőle

2010. október 28. 12:02

A trükkös lopások megelőzése érdekében a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság ismét konkrét esetek bemutatásával hívja fel a lakosság figyelmét, hogy a sértetté válás elkerülhető lenne, ha az emberek elővigyázatosabbak lennének. Egy telefonnal utána lehet érdeklődni, hogy az a szolgáltató, melyre a bebocsátást kérő idegenek hivatkoznak, aznap hol, mikor tervez óraleolvasást. Nincs készpénzforgalom a szolgáltató és az előfizető között. Amennyiben valakinek túlfizetése keletkezik, azt a szolgáltató, vagy bankon keresztül utalja vissza, vagy a következő havi számlában írja jóvá.

Számtalanszor előfordult már, hogy a trükkös tolvajok ilyen-olyan ürüggyel kéredzkednek be rendszerint idős emberek otthonába. Ez történt Tatabányán is, ahol hivatalos dokumentum kitöltéséhez kért segítséget egy nő. Állva nem tudja kitölteni a papírokat - volt a mese, amit a 85 éves sértett elhitt és otthonában leültette a tolvajt, aki elterelve a néni figyelmét, a szoba polcán lévő pénztárcából eltulajdonított 400.000 forintot.

Ácson a nyugdíjintézet munkatársának adta ki magát a trükkös tolvaj, így jutott be a 84 éves asszony házába. Pénzt hozott - állította, melynek az idős néni megörült, így nem akadékoskodott, mikor a 20.000 forintos bankó felváltására kérte a tolvaj, akinek időközben társa is megérkezett. Kifigyelték, honnan veszi elő a pénzt a néni, majd a figyelmét elterelve ellopták összekuporgatott értékét.

Oroszlányban egy 78 éves nénihez kéredzkedett be két nő, mondván a szomszédnak szeretnének üzenetet írni, ehhez kérnek tollat és papírt. Mire az idős asszony észbe kapott, a két ismeretlen nő már el is tűnt a sértett bankkártyájával, melynek elhasználásával közel 200.000 forintot emeltek le az asszony számlájáról.

 

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?