Kicentizték a nyugdíjakat: mérlegen az első félév

Pénzcentrum
2010. július 26. 12:02

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közzétette a nyugdíjbiztosítási alap első félévre vonatkozó bevételeit és kiadásait tartalmazó konszolidált mérlegét. Bár hat hónapot követően 7,99 milliárd forintos többletet mutat a költségvetési bevételek és kiadások egyenlege, ez csak a mérlegfőösszeg 0,27%-ának felel meg.

Költségvetési bevételek

A bevételi oldalon szereplő tételek teljesítésének többsége az időarányosan megfelelőnek mondható sávban mozog. A késedelmi pótlékok és bírságok (40,93%-kal), valamint a vagyongazdálkodásból származó bevételek (29,74%-kal) alulteljesítettek, ugyanakkor az előirányzott működési célú bevételek 78,90%-a már az első hat hónapban beérkezett.

A munkáltatók és a biztosítottak által fizetett járulékok teszik ki az összes bevétel 74,29%-át, a fennmaradó rész zömét (20,44%-át) a központi költségvetési hozzájárulások adják, amit az egyéb járulékok és az egyéb bevételek egészítenek ki.

A nyugdíjbiztosítási alap bevételei és kiadásai

Költségvetési kiadások

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A költségvetési kiadások tekintetében 27 bázisponttal alacsonyabb (49,58%-os) az előirányzatok teljesítése, ez okozza a bevételek és a kiadások 7,99 milliárd forintos pozitív egyenlegét. Az egyösszegű méltányossági kifizetésekre az időarányos összegtől már most 40 millió forinttal több folyt ki a kasszából, a vagyongazdálkodás előirányzott kiadásainak azonban csak a 11,72%-át költötték el.

Vezető hírünk: Meghalt a frankhiteles! Adósságot örökölnek tőle, pedig volt életbiztosítása

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?