Ez hihetetlen! Újabb bombariadó az APEH-nél

2010. április 28. 14:00

Ma kora délután ismét bombariadó volt az APEH Haller utcai épületében. A kiérkező rendőrök az épületet kiürítették, mintegy ezer dolgozónak kellett elhagynia íróasztalát.

Ma délelőtt 11 óra 49 perckor egy ismeretlen betelefonáló értesítette a tűzoltóságot, hogy bomba van az APEH Haller utcai épületében - tájékoztatta a Pénzcentrumot a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. Az épület kiürítették, az átvizsgálás jelenleg is tart, nagyjából ezer hivatali dolgozónak kellett otthagynia a munkáját. Az alkalmazottak hazamehettek, mivel a létesítmény ellenőrzése nagyjából négy óráig tart.

Börtönbüntetést is kaphat a betelefonáló
A bombariadók betelefonálói a büntető törvénykönyv szerint közveszéllyel fenyegetnek, és alapesetben vétséget követnek el, mely két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Amennyiben a bűncselekményt radioaktív anyaggal fenyegetve követik el, az már bűntettnek minősül, és a bíró akár három éves börtönbüntetést is kiszabhat az elkövetőre.

Ha a közveszéllyel fenyegetés a köznyugalmat súlyosan megzavarta, akkor az enyhébb esetben legfeljebb három, radioaktív anyaggal való fenyegetés esetén pedig akár öt év börtön is várhat az elkövetőre.

Az ügyfélszolgálat munkáját jelentősen nem zavarta meg a mai bombariadó, mivel keddenként csak déli 12 óráig van nyitva az épületben lévő ügyféliroda. A bejelentkezett illetve behívott adózók időpontját azonban el kell halasztani.

Az ügyféliroda nyitvatartásáról a következő táblázatban lehet tájékozódni:

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Bakonyi Ágnes az APEH szóvivője a múlt heti bombariadó után kérdésünkre elmondta, hogy korábban nagyjából kéthavi rendszerességűek voltak a bombariadók a dél-pesti irodában.

HR BLOGGER
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?