Apróhirdetés miatt ellenőriz az APEH!

2010. április 25. 12:02

Közérdekű bejelentések hívták fel az állami adóhatóság figyelmét arra az interneten közzétett hirdetésre, amelyben egy vállalkozás áfás számlák kiállítását vállalja tetszőleges tartalommal. A bejelentések alapján sikerült beazonosítani a hirdetést feladó társaságot, illetve az egyik számlaátadás tervezett időpontját és helyszínét is.

Az információkat megerősítette az APEH Közép-magyarországi Regionális Igazgatóság számítógépes szakemberei által végzett adatgyűjtés is, ezért az adóhatóság elrendelte a társaság ellenőrzését. Ennek során az egyik közérdekű bejelentő által egyeztetett helyszínen és időpontban a hirdető társaság képviselőinek nem kis meglepetésére a revizorok jelentek meg. A helyszínen megkezdett ellenőrzésen bevonták a társaság számlatömbjét, amelyben több kiállított számla tőpéldánya szerepelt annak ellenére, hogy a cég bevallása szerint a kérdéses időszakban semmilyen tevékenységet nem folytattak.

A rendelkezésre álló információk alapján az adóhatóság elrendelte a számlakibocsátó cég utólagos vizsgálatát, és azon adózók ellenőrzését is, akik a számlatömb tanúsága szerint számlát fogadtak be tőlük. A revízió megvizsgálja a hirdetést feladó cég bankszámlaforgalmát, és minden vevőpartnerénél is vizsgálódik. Az eljárás végén az adóhatóság büntetőeljárást kezdeményez mindazok ellen, akik alaposan gyanúsíthatók az adócsalásban való közreműködéssel.

Az állami adóhatóság szerint azért is indokolt az adójogszabályokat ilyen durván megszegőkkel szemben a határozott fellépés, mert az interneten több hasonló tartalmú hirdetés is található.

Forrás: Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?