14 °C Budapest

Milliárdos tartozások! Itt az APEH legújabb feketelistája!

2010. április 23. 15:52

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) ma délután honlapján közzétette az előző negyedévben jelentős adóhiányt felhalmozó adózók listáját. Magánszemélyeknek 10 millió forint, más adózóknál pedig 100 millió forint adóhiány jogerőre emelkedése kellett az előző negyedévben a listára való kerüléshez.

A jelentős összegű adóhiánnyal érintett adózók listájának közzétételéről, az adózás rendjéről szólótörvény rendelkezik. A jogszabály szerint az APEH-nak a negyedévet követő 30 napon belül közzé kell tennie azon adózók névsorát (lakó- illetve székhellyel, telephellyel és a megállapított adóhiánnyal valamint a jogkövetkezmények összegével együtt), akik terhére az előző negyedév során jogerőre emelkedett határozatban 10 illetve 100 millió forintot meghaladó adóhiányt állapított meg. Az előbbi értékhatár magánszemélyekre, míg az utóbbi a magánszemélyeken kívül minden más adózóra vonatkozik.

A nagyításért klikk a képre


A mostani, 2010 első negyedéves feketelistán magánszemélyek és gazdálkodó szervezetek is egyaránt szép számmal szerepelnek, összesen 160-an. A listát Tetravent Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. vezeti mely cégnek összesen több mint 5 milliárdos tartozást sikerült felhalmozni (ebből 2,71 milliárd forint az adóhiány és 2,351 milliárd forint a jogkövetkezmény összege). A vállalatok közül a leggyakoribb nagy tartozással rendelkezők a kereskedelmi és szolgáltató cégek, valamint az építőipari vállalkozások.

Egymilliárd forint feletti tartozás összesen 12 adózónál emelkedett jogerőre a januártól márciusig terjedő időszakban. A legtöbb tartozást felhalmozó magánszemély pedig egy kiskőrösi lakos, Lukács János közel másfél milliárd forint adóhiánnyal és 1,35 milliárd forint jogkövetkezménnyel. A teljes listát erre a linkre kattintva lehet elérni.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm