Milliárdos tartozások! Itt az APEH legújabb feketelistája!

2010. április 23. 15:52

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) ma délután honlapján közzétette az előző negyedévben jelentős adóhiányt felhalmozó adózók listáját. Magánszemélyeknek 10 millió forint, más adózóknál pedig 100 millió forint adóhiány jogerőre emelkedése kellett az előző negyedévben a listára való kerüléshez.

A jelentős összegű adóhiánnyal érintett adózók listájának közzétételéről, az adózás rendjéről szólótörvény rendelkezik. A jogszabály szerint az APEH-nak a negyedévet követő 30 napon belül közzé kell tennie azon adózók névsorát (lakó- illetve székhellyel, telephellyel és a megállapított adóhiánnyal valamint a jogkövetkezmények összegével együtt), akik terhére az előző negyedév során jogerőre emelkedett határozatban 10 illetve 100 millió forintot meghaladó adóhiányt állapított meg. Az előbbi értékhatár magánszemélyekre, míg az utóbbi a magánszemélyeken kívül minden más adózóra vonatkozik.

A nagyításért klikk a képre


A mostani, 2010 első negyedéves feketelistán magánszemélyek és gazdálkodó szervezetek is egyaránt szép számmal szerepelnek, összesen 160-an. A listát Tetravent Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. vezeti mely cégnek összesen több mint 5 milliárdos tartozást sikerült felhalmozni (ebből 2,71 milliárd forint az adóhiány és 2,351 milliárd forint a jogkövetkezmény összege). A vállalatok közül a leggyakoribb nagy tartozással rendelkezők a kereskedelmi és szolgáltató cégek, valamint az építőipari vállalkozások.

Egymilliárd forint feletti tartozás összesen 12 adózónál emelkedett jogerőre a januártól márciusig terjedő időszakban. A legtöbb tartozást felhalmozó magánszemély pedig egy kiskőrösi lakos, Lukács János közel másfél milliárd forint adóhiánnyal és 1,35 milliárd forint jogkövetkezménnyel. A teljes listát erre a linkre kattintva lehet elérni.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22