14 °C Budapest

Lecsúszott celeb az adóhatóság feketelistáján (+fotó)

2010. április 14. 11:02

Közel félmillió dollárral tartozik a kaliforniai adóhatóságnak az egykor a Baywatch című amerikai sorozatban szereplő Pamela Anderson - derül ki a kaliforniai adóhatóság legnagyobb adósokról szóló listájából.


Pamela Anderson

A 250 legnagyobb adótartozást felhalmozó adófizetői listáján tartja számon Kalifornia állam adóhatósága a kanadai születésű, de 2004-ben az amerikai állampolgárságot is megszerző Pamela Andersont. A - leginkább az alakjáról - világszerte ismert sztár összesen 493 144 dollár (napi árfolyamon több mint 96 millió forint) adótartozást halmozott fel. A szőkeség - akárcsak a listán lévő tartozók többsége - a személyi jövedelemadót nem fizette meg rendesen az államnak az elmúlt időszakban.

A kaliforniai adóhatóság idei feketelistájára legalább 290 ezer dolláros hátralékkal lehetett felkerülni, és összesen 47-en halmoztak fel 1 millió dollárnál is nagyobb hátralékot, hat személynek pedig 5 millió dollár feletti adótartozása van. A legnagyobb összeggel elmaradó adós pedig több mint 13 millió dollárral tartozik Kaliforniának.

Nem csak az Egyesült Államokban, hanem idehaza is akadnak hírességek az adóhatóság feketelistáján. Az APEH negyedévente megjelenő, - legalább 180 napon keresztül - 10 millió forintnál nagyobb adótartozással rendelkező magánszemélyeket felvonultató feketelistáján az elmúlt időszakban többször is szerepelt Gáspár Győző és felesége valamint a Pa-Dö-Dö egyik énekese, Lang Györgyi.

Kaliforniával ellentétben a magyar közvélemény azonban csak az nagy összegű adótartozást felhalmozók nevét és lakcímét ismerheti meg, a tartozás pontos összegét nem. A legutóbbi, december 31-i állapotot bemutató APEH-listán összesen 2955 magánszemély és egyéni vállalkozó került felsorolásra, akik összesen vélhetően jóval több, mint 30 milliárd forint adótartozással rendelkeznek.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm