26 °C Budapest

1,5 milliárdos fejlesztés a Károly Róbert Főiskolán

2010. március 18. 14:32

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv az elmúlt 20 év legnagyobb vidéki felsőoktatási fejlesztése előtt nyitotta meg az utat, összesen 55,5 milliárd forint értékű infrastrukturális fejlesztések, beruházások kivitelezése kezdődhetett meg az ország tizenhárom felsőoktatási intézményében. Ezek közül elsőként, a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola fejlesztését lezáró rendezvényre került sor a mai napon.

A Károly Róbert Főiskola mára elkészült projektjét több mint 1,5 milliárd forinttal támogatta az unió. A fejlesztés alapvető célja, hogy a főiskola az eddig elért eredményeinek megszilárdításával és továbbfejlesztésével az Észak-magyarországi régió meghatározó jelentőségű tudáscentrumaként járuljon hozzá a régió versenyképességének alakulásához az oktatás közgazdasági, agrárgazdasági, környezet- és vidékfejlesztési területén, és a munkaerőpiacra versenyképes tudással rendelkező szakembereket képezzen. E célok érdekében a projekt keretében megtörtént a személyi állományának és az infrastruktúrájának fejlesztése. A projekt megvalósulásával egy olyan regionális tudásközpont jött létre, mely a térségben zajló társadalmi-gazdasági környezeti változások motorja lehet.

 

A főiskola főépülete(Fotó: alia.karolyrobert.hu)


A fejlesztés keretében Hallgatói Információs Szolgáltató Központ került kialakításra, amely 200 hallgató számára biztosít az oktatáson kívüli gyakorlási lehetőséget és itt kapott helyet az Informatikai Központ és a Nemzetközi Kapcsolatok Irodája is. Megtörtént az idegennyelvi infrastruktúra-fejlesztés, a hallgatók számára nyújtott szolgáltatások színvonalának növelésével, nyelvi önképzési, gyakorlási lehetőség biztosításával. Olyan innovációs környezet alakult ki, amely javítja az intézmény és a régió gazdálkodó szervezetei közötti innovációs és technológia-transzfer hatékonyságát.

A Károly Róbert Főiskolán megvalósult info-kommunikációs fejlesztés mind az oktatás, mind a kutatás, mind az intézményirányítást támogató rendszerek infrastrukturális hátterének kiépítését jelentette. Az egész intézmény informatikai alap infrastruktúrájának, és az oktatást, kutatást, fejlesztést, innovációt, intézményirányítást támogató informatikai infrastruktúrájának fejlesztése valósult meg.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A 2004-2006 közötti időszakra szóló első Nemzeti Fejlesztési Terv keretében korábban már 19 intézmény nyert 13,7 milliárd forintos támogatást a korszerű képzési és oktatási körülmények megteremtésére, ennek köszönhetően az intézmények több mint 60.000 négyzetméteren valósítottak meg infrastrukturális fejlesztést, amely közel 110.000 hallgató oktatási és kutatási körülményeit javította. Így az uniós források segítségével 2004-2008 között összesen közel 70 milliárd forint állt rendelkezésre a felsőoktatási intézmények infrastruktúrájának javítására.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.09.29 13:41
A mítoszok, regék világa… passé, boring, kit érdekel, boomer-world…”…:-))) aha… Jung, a pszichoteráp...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 29. péntek
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Kutatók éjszakája
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM