29 °C Budapest

1,5 milliárdos fejlesztés a Károly Róbert Főiskolán

2010. március 18. 14:32

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv az elmúlt 20 év legnagyobb vidéki felsőoktatási fejlesztése előtt nyitotta meg az utat, összesen 55,5 milliárd forint értékű infrastrukturális fejlesztések, beruházások kivitelezése kezdődhetett meg az ország tizenhárom felsőoktatási intézményében. Ezek közül elsőként, a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola fejlesztését lezáró rendezvényre került sor a mai napon.

A Károly Róbert Főiskola mára elkészült projektjét több mint 1,5 milliárd forinttal támogatta az unió. A fejlesztés alapvető célja, hogy a főiskola az eddig elért eredményeinek megszilárdításával és továbbfejlesztésével az Észak-magyarországi régió meghatározó jelentőségű tudáscentrumaként járuljon hozzá a régió versenyképességének alakulásához az oktatás közgazdasági, agrárgazdasági, környezet- és vidékfejlesztési területén, és a munkaerőpiacra versenyképes tudással rendelkező szakembereket képezzen. E célok érdekében a projekt keretében megtörtént a személyi állományának és az infrastruktúrájának fejlesztése. A projekt megvalósulásával egy olyan regionális tudásközpont jött létre, mely a térségben zajló társadalmi-gazdasági környezeti változások motorja lehet.

 

A főiskola főépülete(Fotó: alia.karolyrobert.hu)


A fejlesztés keretében Hallgatói Információs Szolgáltató Központ került kialakításra, amely 200 hallgató számára biztosít az oktatáson kívüli gyakorlási lehetőséget és itt kapott helyet az Informatikai Központ és a Nemzetközi Kapcsolatok Irodája is. Megtörtént az idegennyelvi infrastruktúra-fejlesztés, a hallgatók számára nyújtott szolgáltatások színvonalának növelésével, nyelvi önképzési, gyakorlási lehetőség biztosításával. Olyan innovációs környezet alakult ki, amely javítja az intézmény és a régió gazdálkodó szervezetei közötti innovációs és technológia-transzfer hatékonyságát.

A Károly Róbert Főiskolán megvalósult info-kommunikációs fejlesztés mind az oktatás, mind a kutatás, mind az intézményirányítást támogató rendszerek infrastrukturális hátterének kiépítését jelentette. Az egész intézmény informatikai alap infrastruktúrájának, és az oktatást, kutatást, fejlesztést, innovációt, intézményirányítást támogató informatikai infrastruktúrájának fejlesztése valósult meg.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A 2004-2006 közötti időszakra szóló első Nemzeti Fejlesztési Terv keretében korábban már 19 intézmény nyert 13,7 milliárd forintos támogatást a korszerű képzési és oktatási körülmények megteremtésére, ennek köszönhetően az intézmények több mint 60.000 négyzetméteren valósítottak meg infrastrukturális fejlesztést, amely közel 110.000 hallgató oktatási és kutatási körülményeit javította. Így az uniós források segítségével 2004-2008 között összesen közel 70 milliárd forint állt rendelkezésre a felsőoktatási intézmények infrastruktúrájának javítására.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?