33 °C Budapest

Újra itt a sztárpályázat, siess, hogy le ne maradj!

Pénzcentrum
2010. március 3. 08:32

Újra kiírták az Új Magyarország fejlesztési terv (ÚMFT) Gazdaságfejlesztési operatív programjának (GOP) 2.1.1./A számú, nemrég felfüggesztésre került fejezetét, melynek keretében gazdasági társaságok, szövetkezetek és egyéni vállalkozók pályázhatnak technológiai fejlesztésre szánt támogatásra.

A mikro- és kisvállalkozások együttesen 10 milliárd forint európai uniós forráshoz juthatnak az idén, hogy technológiai fejlesztéssel és korszerűsítéssel növeljék jövedelemtermelő képességüket. Ebből a keretből a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) becslése szerint 1000-1300 projekt kaphat támogatást a kon-vergenciarégiókban (Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl). A pályázatokat március 29-től lehet benyújtani.

A pályázónak vállalnia kell, hogy a támogatott beruházással létrehozott termelőkapacitásokat, szolgáltatásokat, IT-fejlesztéseket, honlapot, valamint a támogatott minőség-, környezet- és egyéb irányítási, vezetési, hitelesítési rendszereket, szabványokat a projekt befejezését követő harmadik üzleti év végéig az adott régióban fenntartja és üzemelteti. További fontos információ, hogy nemcsak az elnyerhető támogatás és a támogatás mértéke, hanem az előleg összege is csökkent. Az ÚMFT legnépszerűbb pályázati kiírásánál az igényelhető összeg ezúttal minimum egymillió, maximum 20 millió forint. A GOP tavalyi felhívásainak 40 százalékos szintjéről 25 százalékra csökkent az indokolt esetben kapható előleg mértéke. Ez a kiírás csak a mikro- és kisvállalkozások számára került meghirdetésre, ugyanakkor rövid időn belül megjelenhetnek a közép- és nagyvállalkozásoknak szóló B és C jelű felhívások is.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 3. vasárnap
Kornél, Soma
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?