18 °C Budapest

Felfüggesztett börtön a német bankár Robin Hoodnak

Pénzcentrum
2009. november 24. 19:02

Csak felfüggesztett börtönbüntetést kapott a német Robin Hood bankárnő, aki a szegényeknek adott hitelt a gazdagoktól -írja az MTI.

A 62 éves asszony elítélésének mérlegelésekor a bíróság úgy találta, épp elég büntetés volt neki, hogy elvesztette munkahelyét és hogy saját zsebből kártalanított. Magának soha, egyetlen fillért sem utalt.

A nő 2003 és 2005 között 7,6 millió eurót - 2 milliárd forintot - tett át 117 esetben tehetős ügyfelek számláiról tönk szélére jutottaknak, hogy elkerüljék bankszámlájuk zárolását. Amikor azután a megsegítettek ismét tudtak törleszteni, "frau" Robin Hood visszautalta a pénzt. 1,1 millió euró azonban nem elveszett, jó pár szegény ügyfél nem tudott talpra állni a segítség ellenére sem.

Az együttérző bankosnő most nagyon szerény nyugdíjából éldegél, meglehet, maga is rászorulna segítségre.

A banki alkalmazottak között nem egy hasonlóan jólelkű akadt már. Az utóbbi 3 év banki Robin Hoodjai:

2007 novemberében 3 év és 5 hónap börtönre ítéltek az Egyesült Államokban egy 37 éves férfit, amiért összességében csaknem 700 ezer dollárt emelt el, illetve le munkaadó bankjától rászorulóknak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Spanyolországnak is volt már pénzügyi Robin Hoodja, bár nem bankos. A 32 éves férfi hiteleket csalt ki pénzintézetektől, amelyeket azután szétosztott a pénzügyi rendszer ellen küzdő aktivistáknak. Idén márciusban csukták le.

Másfél hónappal ezelőtt egy amerikai női Robin Hood került rács mögé. Az 53 éves Patricia Keezer 8 év alatt összesen 340 ezer dollárral - 65 millió forinttal - segített rászorulókat munkahelye pénzéből. A bíró a lehető legenyhébb, azaz legrövidebb börtönbüntetést szabta ki: 1 év 1 hónap börtönt.

HR BLOGGER
perfekt  |  2023.03.30 14:04
A számviteli törvény a kiegészítő melléklet tartalmára – néhány kivételtől eltekintve – általánosan...
hrdoktor  |  2023.03.27 06:35
Az alacsony oxigénszinttől a kabin száraz levegőjén át a munka és a magánélet eltolódott egyensúlyái...
laskainelli  |  2023.03.22 07:59
A tartós kapcsolatban, mikor túl vannak a párok az építkezés szakaszán és létrejött mindaz, amit cél...
vezetoi-coaching  |  2023.03.21 13:05
Egy angol nyelvű párbeszéd egy AI-val. Semmit se javítottam rajta, még a saját elírásaimat, misspell...
legacykft  |  2023.03.17 19:36
A munkahelyi motiváció kérdése egy nagyon sokat emlegetett téma, már-már „lerágott csont”, de egyben...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?