20 °C Budapest

Gyász és döbbenet: végzett magával a sztárbankár

2009. november 11. 12:02

Június végén találták holtan az ABN Amro bank egyik londoni vezetőjét. Mára lezárult a nyomozás, az eredmény valójában keveseket lepett meg.

Huibert Boumeester, a Londonban élő holland származású bankár egykor befolyásos és közismert menedzsere volt az ABN Amro banknak. A férfi korábban pénzügyi vezérigazgatóként -félmillió fontos éves fizetésért- dolgozott, és még június végén kezdték el keresni, amikor nem jelent meg egy állásinterjún.


Fotó: dailymail.co.uk


A Royal Bank of Scotland és a Banco Santander vezette konzorcium még 2007 végén, 72 milliárd euróért vásárolta fel az ABN Amro-t. Boumeester a világ legnagyobb bankfelvásárlásaként elkönyvelt ügylet lebonyolítását követően vesztette el állását. Környezete szerint depressziós, rosszkedvű volt a kialakult helyzet miatt.

A kétgyermekes apát utoljára idén június 22-én látták, és vele együtt két sörétes puskája is eltűnt. Holttestét egy héttel később kutyasétáltatók találták meg, a dél-angliai Winkfield közelében. A brit napilapok ma közölték a nyomozás végleges eredményét: Boumeester önkezével vetett véget életének.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A pénzügyi válság következtében a csőd szélére került üzletemberek közül sokan nem tudták feldolgozni új helyzetüket. A többüknél depressziót kiváltó reménytelenséget elviselhetetlennek tartók között voltak, akik az öngyilkosságot választották, mások menekülésbe és bujkálásba kezdtek az ügyfelek, vagy éppen a hatóságok elől.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.09.17 19:37
Pezsgő, vidám, családias hangulatban telt a Legacy Alumni első összejövetele. Jó volt látni az izgat...
perfekt  |  2021.09.13 09:44
Vége a nyárnak, elkezdődött a tanév is. Túl vagyunk a nyári szabadságon és ismét elkezdődtek a dolgo...
hrdoktor  |  2021.09.13 06:28
Több százezer embert érint a pánikbetegség: mit tegyünk, ha pánikrohamunk van vagy akkor, ha a körny...
kovacstunde  |  2021.09.12 14:56
  Magyarországon többnyire még csak azzal találkozunk, hogy lakásokból irodákat alakítanak ki, de N...
hrbonbon  |  2021.09.10 12:35
  The exceptional pandemic period, which is still ongoing with all its consequences,...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 18. szombat
Diána
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?