"Még anyám is azt mondja, túl sokat keresek" - Kibukott a bankvezér

Pénzcentrum
2009. október 16. 14:57

Vérlázítóan magas banki bónuszoktól hangos már hónapok óta a nemzetközi sajtó, s erre csak rátesz egy-egy lapáttal néhány bankvezér kínos vallomása. A legutóbb Stephen Hester, a Royal Bank of Scotland vezérigazgatója vallotta be, még szülei is sokallják, amennyit keres.

Hester elismerte, még számára is felfoghatatlan, mennyit keres. Márpedig a túlzott, valós teljesítménnyel köszönőviszonyban sem lévő banki javadalmakat világszerte a vakmerő kockázatvállalás egyik kiváltó okaként emlegetik.

"Siránkoznak az emberek, mennyit keresnek a popsztárok vagy az első osztályú labdarúgók, de az esetükben még tolerálni tudják a dolgot, hisz vidámságot, szórakozást nyújtanak nekik" - mondta Hester a Daily Mirrornak, hozzátéve: "A bankárok esetében abból adódik a nehézség, hogy általában korlátaikra emlékeztetjük az embereket, ahelyett, hogy izgalmas élményeket nyújtanánk nekik".

"Még szüleim is azt gondolják, túl vagyok fizetve. Nem arról van szó, hogy ne lennének büszkék rám, de messze kerültem attól a világtól, amelyben fölnőttem" - mondta szomorúan. Van is miért pironkodnia: még a 70 százalékos állami tulajdonban lévő Royal Bank of Scotland élén is 9.7 millió fontot kaphat idén munkájáért készpénz, részvény és részvényopció formájában. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ennek egy 3.4 millió fontos részéhez csak akkor jut majd hozzá, ha a bank részvényárfolyama eléri a 70 pennyt.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 22:12
Nyolcvanegy éves korában meghalt Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Magyar Művés...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25