"Még anyám is azt mondja, túl sokat keresek" - Kibukott a bankvezér

Pénzcentrum
2009. október 16. 14:57

Vérlázítóan magas banki bónuszoktól hangos már hónapok óta a nemzetközi sajtó, s erre csak rátesz egy-egy lapáttal néhány bankvezér kínos vallomása. A legutóbb Stephen Hester, a Royal Bank of Scotland vezérigazgatója vallotta be, még szülei is sokallják, amennyit keres.

Hester elismerte, még számára is felfoghatatlan, mennyit keres. Márpedig a túlzott, valós teljesítménnyel köszönőviszonyban sem lévő banki javadalmakat világszerte a vakmerő kockázatvállalás egyik kiváltó okaként emlegetik.

"Siránkoznak az emberek, mennyit keresnek a popsztárok vagy az első osztályú labdarúgók, de az esetükben még tolerálni tudják a dolgot, hisz vidámságot, szórakozást nyújtanak nekik" - mondta Hester a Daily Mirrornak, hozzátéve: "A bankárok esetében abból adódik a nehézség, hogy általában korlátaikra emlékeztetjük az embereket, ahelyett, hogy izgalmas élményeket nyújtanánk nekik".

"Még szüleim is azt gondolják, túl vagyok fizetve. Nem arról van szó, hogy ne lennének büszkék rám, de messze kerültem attól a világtól, amelyben fölnőttem" - mondta szomorúan. Van is miért pironkodnia: még a 70 százalékos állami tulajdonban lévő Royal Bank of Scotland élén is 9.7 millió fontot kaphat idén munkájáért készpénz, részvény és részvényopció formájában. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ennek egy 3.4 millió fontos részéhez csak akkor jut majd hozzá, ha a bank részvényárfolyama eléri a 70 pennyt.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?