7 °C Budapest

Jönnek az elektronikus személyigazolványok: egyszerűbb lesz az élet Szlovákiában

Pénzcentrum
2009. november 5. 13:32

Néhány hónap múlva jönnek az elektronikus személyigazolványok Szlovákiában. Az új, bankkártya méretű okmány segítségével hivatali ügyeket is lehet majd elektronikus úton intézni -írja a bumm.sk hírportál.

A Szlovákiában néhány hónap múlva bevezetendő új, bankkártya méretű személyigazolványok egy chipet is tartalmaznak majd. Az új okmányhoz mindenki kap egy leolvasót is.

Lehetővé teszi az elektronikus ügyintézést

"Ha az állampolgár a leolvasóba helyezi a kártyáját, majd csatlakoztatja a netre, lehetősége lesz regisztrálni a központi közigazgatási portálon, amely teljesen megújul, érthetőbbé válik és elektronikus szolgáltatásokat is nyújt majd. A polgárokat mentesítjük a hivatali papírok intézése alól" - mondta a Pénzügyminisztérium alá tartozó, a társadalom informatizálásáért felelős osztály vezetője.

Az állampolgárok elektronikus úton intézhetik például a földhivatalhoz benyújtandó kérvényeiket, de ily módon kérvényezhetik a különböző szociális juttatásokat, segélyeket is. Az új személyi lehetővé teszi, hogy egy kérvény beadásához ne kelljen számos más hivatalt végigjárni különböző igazolásokért.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az elektronikus szolgálatások bevezetése a tervek szerint 2013-ban zárul le. Egyes szolgáltatások már most is hozzáférhetők, mint például az adóbevallások leadása: ha az állampolgár kiváltja új személyijét, márciusban már a saját nappalijából adhatja le adóbevallását.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm