14 °C Budapest

BKV: diákkedvezmény diákigazolvány nélkül?

Pénzcentrum
2009. szeptember 11. 17:02

A BKV Zrt. a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium állásfoglalását figyelembe véve segít abban, hogy a késedelmes diákigazolványok kiállításáig is igénybe vehessék a diákkedvezményt az arra jogosultak.

Szeptemberben a minisztérium állásfoglalása alapján azok a diákok is megvásárolhatják a tanulóknak szóló valamennyi jegy- és bérletfajtát - kizárólag szeptemberi kezdő érvényességgel, azaz legkésőbb október 29-ei lejárattal -, akik még nem rendelkeznek diákigazolvánnyal, de a 2009/2010-es tanévre, vagy ennek első félévére érvényes iskolalátogatási igazolást tudnak felmutatni.

Ebben az esetben a bérletszelvényre a diákigazolvány sorszáma helyett a diákok személyi igazolványának sorszámát, az ilyen dokumentummal még nem rendelkező tanulók pedig születési dátumukat tüntessék fel a szelvényen.

Így a tanuló bérletszelvény az iskolalátogatási igazolás, 14 éves kortól pedig a személyi igazolvány együttes felmutatása esetén jogosít utazásra.

Fontos, hogy október 1-jétől a nem szeptemberi kezdőnappal kiadott tanuló bérletek és a tanulók által váltható kedvezményes környéki illetve HÉV jegyek kizárólag a diákigazolványok felmutatásával együtt érvényesek.

A 2008/2009-es tanévre, vagy annak második felére érvényes diákigazolványokkal utazási kedvezmény továbbra is az október havi bérlet érvényességének végéig, azaz legkésőbb 2009. október 31-ei kezdőnappal kiadott, 2009. november 30-ig érvényes havi bérlettel vehető igénybe, még akkor is, ha a megvásárolt bérlet - ilyen lehet a negyedéves bérlet - érvényessége november 30. után járna le.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 23. csütörtök
Tekla
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?