BKV: diákkedvezmény diákigazolvány nélkül?

Pénzcentrum
2009. szeptember 11. 17:02

A BKV Zrt. a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium állásfoglalását figyelembe véve segít abban, hogy a késedelmes diákigazolványok kiállításáig is igénybe vehessék a diákkedvezményt az arra jogosultak.

Szeptemberben a minisztérium állásfoglalása alapján azok a diákok is megvásárolhatják a tanulóknak szóló valamennyi jegy- és bérletfajtát - kizárólag szeptemberi kezdő érvényességgel, azaz legkésőbb október 29-ei lejárattal -, akik még nem rendelkeznek diákigazolvánnyal, de a 2009/2010-es tanévre, vagy ennek első félévére érvényes iskolalátogatási igazolást tudnak felmutatni.

Ebben az esetben a bérletszelvényre a diákigazolvány sorszáma helyett a diákok személyi igazolványának sorszámát, az ilyen dokumentummal még nem rendelkező tanulók pedig születési dátumukat tüntessék fel a szelvényen.

Így a tanuló bérletszelvény az iskolalátogatási igazolás, 14 éves kortól pedig a személyi igazolvány együttes felmutatása esetén jogosít utazásra.

Fontos, hogy október 1-jétől a nem szeptemberi kezdőnappal kiadott tanuló bérletek és a tanulók által váltható kedvezményes környéki illetve HÉV jegyek kizárólag a diákigazolványok felmutatásával együtt érvényesek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A 2008/2009-es tanévre, vagy annak második felére érvényes diákigazolványokkal utazási kedvezmény továbbra is az október havi bérlet érvényességének végéig, azaz legkésőbb 2009. október 31-ei kezdőnappal kiadott, 2009. november 30-ig érvényes havi bérlettel vehető igénybe, még akkor is, ha a megvásárolt bérlet - ilyen lehet a negyedéves bérlet - érvényessége november 30. után járna le.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 10. péntek
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem