20 °C Budapest

Címke: személyigazolvány (18 cikk)

MTI | 2012. április 9. 11:08

Itt a legújabb mutyi: román albérletből az unióba

Kétezer idegen osztozik Romániában egy egszobás lakáson, hogy bejuthassanak az Európai Unióba. A legális trükközésre egy elfuserált jogszabály ad lehetőséget, s csak némi csúszópénz szükséges a mihamarabbi ügyintézéshez.

Pénzcentrum | 2011. január 7. 06:28

Végső visszaszámlálás nyugdíjügyben

Már csak 14 napjuk van a nyugdíjpénztártagoknak arra, hogy nyilatkozzanak a tagságuk fenntartásáról, különben végérvényesen az állami pillérbe kerülnek vissza. A kiszerződést választók az országban 36 helyen tehetik meg a nyilatkozatukat, és mivel jelenleg naponta ezt csak 700-800-an teszik meg, az ügyfélszolgálatokon nincsenek problémák. A legtöbb ember a fővárosban nyilatkozott eddig, egy ügyfél pedig gyakorlatilag 10 perc alatt végezni tud. Mostani számításaink szerint viszont nagyon meglepő lenne, ha 50 ezer fölé tudna nőni január végéig a maradók tábora, ami 3 milliós tagsággal számolva mindösszesen 1,67 százalékos maradási arányt jelentene.

Pénzcentrum | 2010. május 31. 08:32

Júniustól felgyorsul a vámügyintézés

Júniustól az elektronikus egyablakos rendszer bevezetésével jelentős mértékben egyszerűsödik és felgyorsul a vámügyintézés. Mindenki vámszámot kap majd, aki vámköteles árut hoz be vagy visz ki az országból.

Pénzcentrum | 2009. június 30. 05:40

Útlevél, vagy személyi? Drágult a döntés!

2009. június 29-étől a második generációs biometrikus útlevelek már az ujjlenyomatot is tartalmazzák, hogy biztonságosabbá tegyék az okmány használatát. Sajnos ezzel egyidejűleg több ezer forinttal drágább is lett az illeték, érdemes tehát meggondolni, hogy valóban szükségünk van-e rá, hiszen rengeteg országba elegendő a személyink is a határátlépéshez.

Pénzcentrum | 2007. február 12. 12:00

Baleset külföldön: ne szúrd el a kárbejelentést!

Egy koccanásos baleset vagy egy komolyabb törés szinte minden autós rémálma. Ez a helyzet még csak fokozódik, ha a baleset külföldön következik be vagy a károkozó elmenekül a helyszínről. Amennyiben ez a két eset egyszerre következik be az már tényleg a vég, gondolhatják sokan. Megnézzük, hogyan jelentsük be a káreseményt a biztosítóknak.

Pénzcentrum | 2006. május 31. 05:30

Baj van a VB-jegyekkel! - Politikusok keveredtek a botrányba?

Hónapokkal ezelőtt büszkén harangozták be a labdarúgó világbajnokságot rendező németek, hogy a tornán soha nem látott biztonsági intézkedéseket foganatosítanak, ezen program kiemelt fontosság eleme pedig a névre szóló jegyek rendszere, mely úgy tűnik máris csődöt mondott...

Pénzcentrum | 2005. október 28. 06:20

"Koccanásos" baleset - amire érdemes odafigyelni !

A napokban a figyelem központjába kerültek a biztosító társaságok jövő évi kötelező díjai, ám arról nem szól a fáma, hogy mit tegyünk akkor ha közúti baleset résztvevőjeként dolgunk akad a biztosítóval. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a honlapján közzé tett egy tájékoztatót aminek alapján most végignézzük a teendők hosszú sorát, annak érdekében, hogy minél hamarabb hozzájussunk a pénzünkhöz.