10 °C Budapest

Elindult a TÁMOP 1.1.1 kiemelt projekt

2009. július 20. 17:32

Az EU támogatásával elindult a 2007-2013. évi Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében megvalósuló TÁMOP 1.1.1 "Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése" című kiemelt projekt.

Az uniós csatlakozást követően hazánknak is lehetősége nyílt az Európai Szociális Alap által nyújtott támogatások igénybevételére, amelynek többek között fontos célkitűzése a tagországok munkanélküliségének csökkentése.

A "Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése" című kiemelt projekt új szolgáltatásokkal és támogatási formákkal kívánja elérni a munkaerőpiacra való be- és visszajutást, valamint a munkahelyek megtartását. A projektet a Regionális Munkaügyi Központok illetékes kirendeltségei bonyolítják le.

Ki vehet részt a projektben?

A projekt azon megváltozott munkaképességű személyek támogatására irányul, akik esetében több személyre szóló szolgáltatás és támogatás nyújtása szükséges a foglalkoztathatóságuk javításához, illetve a nyílt munkaerő-piaci beilleszkedésükhöz. A célcsoportok az alábbiak szerint kerültek meghatározásra:

1. Külön törvény szerint rehabilitációs járadékra jogosult személy.

2. Az az álláskereső, akinek:

- a munkaképesség-csökkenése - az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet (ORSZI), 2007.08.15-ét megelőzően az Országos Egészségbiztosítási Pénztár Országos Orvosszakértői Intézetének szakvéleménye, illetőleg 2001.01.01-jét megelőzően, vasutas biztosítottak esetében a Magyar Államvasutak Orvosszakértői Intézetének szakvéleménye szerint - 50-66 %-os mértékű, illetőleg az egészségkárosodás az ORSZI szakvéleménye szerint 40-49 %-os mértékű, vagy

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- az egészségkárosodása az ORSZI szakvéleménye szerint 50-79 %-os mértékű és ezzel összefüggésben a jelenlegi, vagy az egészségkárosodást megelőző munkakörében, illetve a képzettségének megfelelő más munkakörben való foglalkoztatásra rehabilitáció nélkül nem alkalmas és rehabilitálható.

3. A program által nyújtható szolgáltatások, támogatások:

- a program szolgáltatás és támogatási programelem-kínálatából olyan segítő tevékenységek választhatók ki a résztvevők számára, amelyek a képzést, a támogatott foglalkoztatáson keresztül a munkatapasztalat- és munkagyakorlat-szerzést, a munkakipróbálást, valamint az önfoglalkoztatást és az ezekhez kapcsolódó támogatások igénybevételét segítik. Mindemellett olyan támogatások és szolgáltatások érhetőek el, amelyek hozzájárulnak a résztvevő rehabilitációjához, munkaerő-piaci esélyeinek javításához, valamint a személyes fejlődéshez.

A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Rehabilitációs Főosztálya abban bízik, hogy növekedhet azon személyek száma, akiknek az EU által támogatott TÁMOP program keretében megvalósulhat a rehabilitációja, az elhelyezkedése vagy önfoglalkoztatása. A programmal kapcsolatos egyéb kérdések megválaszolásában a lakóhely vagy a tartózkodási hely szerinti illetékes munkaügyi kirendeltség és szolgáltató központ munkatársai tudnak segíteni az érdeklődőknek.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.02.26 10:56
Kellemetlen testi, lelki betegségek enyhíthetők, az életminőség, a közérzet javítható az autogén tré...
perfekt  |  2024.02.13 10:31
A mesterséges intelligencia (AI) már nem csupán a jövő technológiája, hanem a jelen valóságunk része...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
laskainelli  |  2024.02.01 17:46
Manapság egyre gyakrabban halljuk az önmagunk iránti szeretet és elfogadás fogalmát. De valóban tudj...
coachco  |  2024.01.17 17:08
Általában akkor blogolok, amikor hatás ér. [...] Bővebben!
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 2. szombat
Lujza
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem