17 °C Budapest

Adózók! Az APEH ma kezdi meg a folyószámla kivonatok és pótlékértesítők kiküldését

2009. július 10. 10:32

Az adóhatóság július 10-én megkezdi a gazdálkodói, majd július 20-tól a magánszemélyes és egyéni vállalkozói értesítőkkel folytatja a folyószámla kivonatok és pótlékértesítők kiküldését.

A jogszabályi előírás értelmében az adóhatóság az elektronikus bevallóknak nem küld sem folyószámla kivonatot, sem pótlékértesítőt. Elektronikus bevallónak azok az adózók tekintendők, akik 2009. június 17-ig törvényi alapon, vagy önkéntesen küldtek be elektronikus úton bármilyen bevallást, vagy adatlapot. Ugyanakkor a nem elektronikus bevallók közül sem kap mindenki értesítést.

Folyószámla kivonattal (pótlékértesítővel) az érintett csak, akinek:

- 2008. évre késedelmi pótlékot állapítottak meg;

- késedelmi pótlékkal ugyan nem érintett, de 2009. június 17-én van a folyószámláján legalább egy adónemen ezer forintot meghaladó egyenleg;

- nem érintett 2008. évre késedelmi pótlékkal és a folyószámlája is rendezett, de volt 2008. évben a folyószámlán elévültetés címen rendezés, a folyószámla kivonattal erről kívánják értesíteni.

Azok az adózók, akik bankszámla nyitásra nem kötelezettek, az értesítés mellé minden olyan adónemnek megfelelő csekket is kapnak, amelyik adónemen 2009. június 17-én tartozást tartottak nyilván. Ezen felül, aki még 2008. évi pótlékmegállapítással is érintett, annak a most közölt késedelmi pótlék(ok) megfizetésére szolgáló csekket (csekkeket) is mellékelnek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az adóhatóság felhívja adózóink figyelmét, hogy mivel a bankszámla nyitásra nem kötelezett adózók csekkellátása miatt minden folyószámlakivonat a 2009. június 17-i állapotot tükrözi, ezért előfordulhat, hogy a kivonaton a 2009. június 2-i dátummal könyvelt társasági adót esetleg nem az adóhatóság által számított összegben látják, vagy még hiányzik a 0828-as szintén társasági adó előírása.

Ez abból ered, hogy a bevallások feldolgozása a kivonatlezárás időpontjában még folyamatban volt. Az adatok esetleges tisztázása érdekében az adózók az ügyükben eljárni illetékes Igazgatósághoz fordulhatnak, az ezzel kapcsolatos valamennyi információ a folyószámla kivonat első oldalán megtalálható.

Forrás: APEH

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.10.04 12:18
Sok minden érdekel, sok “projektem” van, írok róluk, miközben vannak, akik meg azt mondják, vagy a s...
hrdoktor  |  2022.10.03 04:31
A nőgyógyászati betegségeken kívül is vannak olyan betegségek, amelyek nőknél gyakrabban fordulnak e...
legacykft  |  2022.09.30 19:54
Albert Einstein az oxfordi egyetemen záródolgozatot készült íratni fizika szakos hallgatóival. Tanár...
perfekt  |  2022.09.28 10:30
A devizaáttérés esetei a következők lehetnek: forintról devizára való áttérés, devizáról forintr...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?