1 °C Budapest

Adózók! Az APEH ma kezdi meg a folyószámla kivonatok és pótlékértesítők kiküldését

2009. július 10. 10:32

Az adóhatóság július 10-én megkezdi a gazdálkodói, majd július 20-tól a magánszemélyes és egyéni vállalkozói értesítőkkel folytatja a folyószámla kivonatok és pótlékértesítők kiküldését.

A jogszabályi előírás értelmében az adóhatóság az elektronikus bevallóknak nem küld sem folyószámla kivonatot, sem pótlékértesítőt. Elektronikus bevallónak azok az adózók tekintendők, akik 2009. június 17-ig törvényi alapon, vagy önkéntesen küldtek be elektronikus úton bármilyen bevallást, vagy adatlapot. Ugyanakkor a nem elektronikus bevallók közül sem kap mindenki értesítést.

Folyószámla kivonattal (pótlékértesítővel) az érintett csak, akinek:

- 2008. évre késedelmi pótlékot állapítottak meg;

- késedelmi pótlékkal ugyan nem érintett, de 2009. június 17-én van a folyószámláján legalább egy adónemen ezer forintot meghaladó egyenleg;

- nem érintett 2008. évre késedelmi pótlékkal és a folyószámlája is rendezett, de volt 2008. évben a folyószámlán elévültetés címen rendezés, a folyószámla kivonattal erről kívánják értesíteni.

Azok az adózók, akik bankszámla nyitásra nem kötelezettek, az értesítés mellé minden olyan adónemnek megfelelő csekket is kapnak, amelyik adónemen 2009. június 17-én tartozást tartottak nyilván. Ezen felül, aki még 2008. évi pótlékmegállapítással is érintett, annak a most közölt késedelmi pótlék(ok) megfizetésére szolgáló csekket (csekkeket) is mellékelnek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az adóhatóság felhívja adózóink figyelmét, hogy mivel a bankszámla nyitásra nem kötelezett adózók csekkellátása miatt minden folyószámlakivonat a 2009. június 17-i állapotot tükrözi, ezért előfordulhat, hogy a kivonaton a 2009. június 2-i dátummal könyvelt társasági adót esetleg nem az adóhatóság által számított összegben látják, vagy még hiányzik a 0828-as szintén társasági adó előírása.

Ez abból ered, hogy a bevallások feldolgozása a kivonatlezárás időpontjában még folyamatban volt. Az adatok esetleges tisztázása érdekében az adózók az ügyükben eljárni illetékes Igazgatósághoz fordulhatnak, az ezzel kapcsolatos valamennyi információ a folyószámla kivonat első oldalán megtalálható.

Forrás: APEH

HR BLOGGER
perfekt  |  2023.11.28 14:18
Az anyaság kihívásokkal teli, ám lenyűgöző utazás, amely gyakran megváltoztatja az élet minden terül...
hrdoktor  |  2023.11.27 07:52
A férfiak vitamin- és ásványi anyagszükséglete kissé eltér a nőkétől. Nézzük, mire kell különösen fi...
vezetoi-coaching  |  2023.11.26 11:01
Nem tudom, Neked hogyan jár az agyad, nekem, ha nem lenne a világ tele triggerrel, itt se lennék, ne...
laskainelli  |  2023.11.22 19:44
A párkapcsolatokban való kommunikáció rendkívül fontos ahhoz, hogy egészséges és tartós legyen egy k...
coachco  |  2023.11.22 10:59
„Ha céget vezetnék, mindig a legtehetségesebb fiatalok ötleteit hallgatnám meg, mert ők látják legjo...
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem