13 °C Budapest

Faképnél hagyott az alkalmazott? Megmutatjuk mennyit nyerhetsz az ügyön!

Pénzcentrum
2007. december 5. 05:40

Sokba kerülhet... Cikkünk előző részében bemutattuk azokat az eseteket, amikor a munkaadó nem szabályosan szünteti meg a munkaviszonyt. Abban az esetben ha ezt bekövetkezik, az alkalmazónak jobb esetben csak annyi kötelezettsége lesz, hogy kifizeti az elmaradt munkabért, illetve egy kis kamatot a számított összegre. De van olyan eset amikor bizony újra fel kell venni a már elküldött dolgozót a bíróság utasítása miatt, sok esetben pedig még kártérítést is kell fizetni. De arról nem szóltunk, hogy a fentiek mellett mit kell még kifizetnie a cégnek, és mi történik a dolgozó jogtalan felmondása esetén...

Mielőtt rátérnénk a dolgozói hiányosságokra, szót kell ejteni a végkielégítés, a járandóságok és kártérítés részleteiről is. Elsőként nézzük meg a költségtérítéseket és egyéb járandóságokat...

Utazási költségtérítés és étkezései utalványok

Az előző cikkben (Kirúgtak? Vasalj be minél több pénzt a főnöködön!) említettük, hogy a cég köteles kifizetni a dolgozónak az elmaradt munkabér mellett az egyéb, más dolgozóknak is adott járandóságokat, mint például az étkezési utalványt. Viszont olyan juttatások is lehetnek, amelyek a munkavállaló költségeit fedezik a munkavégzés során. Ezeket nem követelheti a volt alkalmazott, mivel nem dolgozott, így nem is merülhettek fel ezek a költségek. Ilyen például a kifejezetten a munkába járást szolgáló utazási költségtérítés.

De van azért egy kibúvó. A költségtérítést sokszor burkoltan munkabér kifizetésre használják. Így ha a dolgozó bizonyítani tudja, hogy a költségtérítést bérkiegészítésként kapta, vagyis nem csak a költségek megtérítésére szolgált, akkor a cég ezt is köteles kifizetni. Ennek oka, hogy az alapvető cél a munkavállaló olyan (anyagi) helyzetbe hozása, mintha nem rúgták volna ki.

Kártalanítás

A munkavállaló az eddigi pénzeken kívül anyagi és nem anyagi kártérítést követelhet az őt ért sérelemért. Viszont tudnia kell bizonyítani, hogy valóban kár érte az esettel kapcsolatban.

A vagyoni kár bizonyítása szinte mindig megoldható, ugyanis a munka elvesztése miatt a társadalombiztosítási ellátásra való jogosultság megszűnt. Ha időközben az illető beteg vagy terhes lett, akkor nem, vagy csak kisebb összegben jogosult ellátásra. De ide tartozik az is, ha a cég csak késve adja ki a dolgozónak a munkaviszony megszűnéséről a dokumentumokat, és emiatt az elesik az álláskeresési járadék bizonyos részétől.

Ezek mellett azt a kárt is érvényesíteni lehet, hogy a késedelmes kiadás miatt a dolgozó csak késve tudott munkát keresni, illetve kár lehet az új munkahely keresésével kapcsolatos költség is, mint például az utazás, vagy a telefonálás költsége. Sőt, ha a munka elvesztése miatt nem tudta fizetni a hitel vagy a lízing törlesztését, és emiatt elveszítette az autóját vagy a házát, joga van ezt is behajtani a volt főnökén.

Alaptalan követelések

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ha az elmaradt munkabért utólag egy összegben fizeti ki a cég, az magasabb személyi jövedelemadó fizetési kötelezettséget eredményezhet. A különbözetet be lehet hajtani kártérítésként, de ugyanerre az összegre kamatot már nem lehet követelni.

Azt a kérelmet is elutasítja a bíróság, ami arra alapoz, hogy az elbocsátás miatt csak alacsonyabb jövedelmet biztosító állásban tudott elhelyezkedni az illető, ugyanis ezt a munkáltató köteles megtéríteni a munkaviszony megszűnésének a bíróság által kitűzött időpontjáig. Így kétszer ugyanarra az összegre nem lehet megtérítést követelni.

Nem vagyoni kár

Ha a dolgozó elbocsátása valamilyen személyiségi jog megsértésével együtt járt, például ha valamilyen hátrányos megkülönböztetés miatt rúgták ki, mert mondjuk etnikai kisebbséghez tartozik, szintén kérhet kártérítést. Itt már nehezebb a helyzet, ugyanis itt is a dolgozónak kell bizonyítani, hogy valóban hátrányos megkülönböztetés miatt bocsátották el.

De ide tartozik az is, amikor a főnök a munkatársak előtt nyilvánosan megszégyenítette az adott személyt, így megsértve a becsületét és emberi méltóságát. Gyakori továbbá a kártérítés igénylése azon az alapon, hogy az elküldött dolgozó a munkája elvesztésének hatására betegedett meg. Ha tudja igazolni, hogy ez valóban így van, akkor jogosult a kártérítésre.

Az ilyen címen kapott összeg nagyságára nincsenek szabályok, a bíróság által megítélt összeg nagymértékben függ a jogsértés súlyától, annak tartósságától, és a károsultra való hatásától is.

A dolgozó hibázik? Rámehet egy éves bére!

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18