Kirúgtak? Vasalj be minél több pénzt a főnöködön!

Pénzcentrum
2007. december 4. 05:40

Elbocsátás indok nélkül? Ez így nem megy! Általában egyik fél sem örül annak, ha megszűnik a kettőjük között álló munkaviszony. Ezt van, amikor a munkavállaló, s akad, amikor a munkaadó kezdeményezi, de előfordul a közös megegyezés is. Vannak azonban sajátos esetek, amikor nem biztos, hogy teljesen jogos a munkaviszony megszüntetése. Ha a dolgozó úgy érzi, hogy nem megfelelő indokkal veszítette el munkahelyét, és szeretné érvényesíteni jogait, akkor szinte végeláthatatlan és költséges folyamat kezdődik mind a két fél számára...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Általánosságban a munkaviszony megszüntetése jogellenes ha például nincs írásba foglalva. Egyetlen esetben fogadható el a szóbeli munkaviszony-megszüntetés, ha közös megegyezésről van szó, és egyik fél sem vitatta a megszüntetést. De az is jogellenes, ha a megszüntetés során a dolgozót hátrányosan megkülönböztették.

Rendes felmondás

A rendes felmondás akkor jelenthet problémát a főnöknek, ha nem indokolja meg, hogy miért rúgja ki a dolgozót, vagy az indok nem valós, illetve nem világos. Emellett nem lehet senkit kirúgni olyan indokkal, ami nem a dolgozó képességeivel vagy magatartásával függ össze, vagyis olyan dologért, amire a dolgozónak nincs ráhatása, így nem is tud rajta változtatni.

Vannak viszont olyan hibák, ami miatt az alkalmazott nem tudja megtámadni a felmondást. Ilyen például az, ha a munkaadó rosszul állapította meg a felmondási időt. Ez egyszerűen megoldható, a hibát korrigálni lehet, és mindössze annyi dolga marad a cégnek, hogy ki kell fizetnie az esetlegesen emiatt elmaradt bért.

Ilyen hiba továbbá az is, ha a munkáltató késedelmesen vagy egyáltalán nem fizeti meg a felmondási időre járó bért, vagy a végkielégítést. Mindkét esetben csak annyi plusz kötelezettsége van a munkáltatónak, hogy ki kell fizetnie az elmaradt összegeket, és az adott időszakra járó késedelmi kamatot.

Csoportos létszámcsökkentés

A rendes felmondás általános szabályain túl vannak olyan esetek, amikor jogellenes a felmondás. Csoportos létszámcsökkentés esetén 30 nappal a munkaviszony megszüntetése előtt értesíteni kell a dolgozókat, vagy a munkaügyi központot a leépítésről. Ha ezt elmulasztotta a munkaadó, akkor megtámadható az intézkedés. Itt is csak írásbeli értesítés fogadható el.

Rendkívüli felmondás, próbaidő

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az azonnal felmondás esetén is a leggyakoribb hiba a megfelelő indok hiánya szokott lenni. Figyelni kell továbbá a próbaidőre vonatkozó szabályokra is, mivel egy kis figyelmetlenség is okozhat a cégnek költségeket. A munkaszerződés aláírásakor szinte mindig ki van kötve egy általában 3 hónapos próbaidő, ami alatt a munkaadó is dönthet úgy, hogy nem kívánja tovább alkalmazni az illetőt, de a dolgozónak is megvan a joga, hogy indoklás nélkül beadja a felmondását.

Ebben az esetben viszont jogellenes, ha a megszüntetést a próbaidő letelte után közli a főnök a dolgozójával, és akkor is, ha a munkaszerződésben nincs konkrétan kikötve a 3 hónap próbaidő. Ilyenkor ugyanis az alkalmazott az első naptól kezdve rendes munkaviszonyban áll, és nem lehet indoklás nélkül kirúgni.

Ennek nem lesz jó vége!!!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
laskainelli  |  2021.10.26 14:32
Veled is előfordult már, hogy a társad nem tartotta be az ígéretét, vagy nem osztott meg veled egy f...
perfekt  |  2021.10.26 09:15
A Kormány 2021 októberében benyújtotta a veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályokról szóló 20...
hrdoktor  |  2021.10.25 06:39
Még mindig túl sok férfi ódzkodik a kivizsgálásoktól, főleg akkor, ha a húgyutak vagy a nemi szervek...
vezetoi-coaching  |  2021.10.24 23:50
A siker def. meglehetősen rugalmas, ha nem alaktalan (kritérium, mint égen a csillag…), ráadásul idő...
legacykft  |  2021.10.22 20:03
A robotika, a mesterséges intelligencia korában még mindig az emberi erőforrást mondhatjuk a legérté...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09