16 °C Budapest

Váltsd előnyre a hátrányod - ez a siker titka

Pénzcentrum
2007. december 13. 15:00

Egy nemrégiben napvilágra került tanulmány szerint az amerikai vállalkozók 35 százaléka diszlexiás vagy hiperaktív. Ugyanez az arány a britek esetében már csak 20 százalék, a nagymértékű eltérés az amerikai kutatók szerint a szigetország merev oktatási rendszerében keresendő, mely nem ad lehetőséget az eltérő képességekkel rendelkezők számára.

A hendikeppel induló amerikai diákok egy része azonban ma már vállalatvezetői székekben ül és dinamikusan fejlődő vállalatbirodalmakat irányít, cseppet sem bánva, hogy más, mint az átlag. Többük állítja a diszlexia által lettek azok, akik ma és szereztek meg a vállalatirányításához elengedhetetlenül fontos képességeket.

Julia Logan, a londoni Cass Business School vállalatgazdaságtan tanára januárban tett közzé egy tanulmányát a vezetői képességek és a diszlexia kapcsolatáról. Véleménye szerint az olvasási és koncentrációs nehézséggel küzdő hallgatók egyedi képességeket fejlesztenek ki a nehézségek áthidalására.

Így például a krónikusan rossz tesztírók megtanulják kezelni a kudarcot, az olvasási nehézségekkel küzdők kiszúrni az olvasottakból és hallottakból a lényegi információt, és mindannyian elsajátítják a legfontosabb képességet: bíznak azokban, akik segítik munkájukat.

A Yale pedagógiában jártas professzora, dr. Sally Shaywitz szerint ideje lenne, hogy a diszlexiát ne mint valamilyen furcsa betegséget, hanem mint értéket kezelje a társadalom. A diszlexiás emberek ugyanis sok tekintetben olyan értékes tapasztalatokkal, képességekkel rendelkeznek, amelyet más formában csak nehezen lehet megszerezni.

Shaywitz professzor véleményét osztja az üzleti világ, amikor a Cisco System vezérigazgatójára, John Chambersre, vagy az egészségügy területén innovatív tevékenységet folytató James LeVoy Sorensonra gondol. Mindkét szakember diszlexiában szenved és mindketten állítják, hogy ez a rendellenesség segítette őket útjukon.

James Sorensont a felsőoktatási intézmények elutasító magatartása ösztönözte arra, hogy újabb és újabb megoldásokat találjon égető problémákra. Ő tervezte meg például az első szívmonitort, de számos egyéb értékes innováció is a nevéhez fűződik. Emellett ő egészítette ki először a kérdésekre adott legkönnyebb választ, a "nem tudom"-ot , a sokkal előremutatóbb "nem tudom, még-gé", irányt mutatva ezáltal a hasonló problémákkal küzdőknek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Sajnos a diszlexiával küzdő vállalatvezetők szakmai elismertsége nem segít azokon, akik egyszerű munkavállalóként vagy középvezetőként próbálják megállni helyüket. A felvételi tesztek első körében ugyanis általában az olvasási készség alapján rostálnak, eleve kizárva a diszlexiával küzdőket.

Hazánkban a becslések szerint a népesség 5-7 százaléka szenved súlyos, és körülbelül ugyanennyien enyhe diszlexiában, melyet sokszor csak felnőttkorban a maradványproblémák folytán azonosítanak. A magyar, lexikális tudásra építő oktatási rendszer, a brithez hasonlóan egyáltalán nem kedvez az eltérő információfeldolgozási képességekkel rendelkezőknek.

Az olvasási nehézséget jelentő diszlexia mellett sokan együtt élnek írási problémákkal, diszgráfiával, illetve számolási nehézségekkel, diszkalkuliával.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?