19 °C Budapest

Bődületes hibák - ne kövesd el, ha sikert akarsz!

Pénzcentrum
2007. december 7. 11:00

A jó pap holtig, az okos ember meg más hibájából tanul. Azonban megfelelő körbe tartozó ismerősök, illetve tapasztalat hiányában nem csoda, ha elkövetünk néhány hibát saját vállalkozásunkon belül. Ezek elkerülése érdekében most a BusinessWeek segítségével eláruljuk mi az, amit kerüljünk el vállalatvezetőként!

Hierarchia

Az egyes szintek között kialakuló hierarchia nem véletlenül hasznos találmány, azonban a túlzásba vitt szabályozás inkább csak hátráltatja a munkát, minthogy elősegítené a megfelelő döntéshozatalt.

Persze a személyi változásokkal a főnökünkhöz kell rohanni, azonban milliónyi olyan téma van, amiben a munkatársak, vagy más divízió tud segíteni, anélkül, hogy abba a főnököt is be kellene vonni. Felmérések adatai szerint a munkavállalók 70-80 százaléka kollégáitól kap segítséget, információt saját munkájára vonatkozóan.

Iránymutatások

Valahol meg kell találni az arany középutat arra vonatkozóan is, hogy mit és mennyire szabályozzunk. A céges "policy" elengedhetetlen része a vállalkozás mindennapjainak, az azonban már kérdéses, hogy mennyire jó, ha minden lépés előtt ellenőrizni kell, hogy a céges szabályzatnak ne mondjunk ellent.

Oktatás

Alkalmazottaink oktatásának biztosítása nem csupán számunkra, hanem számukra is előnyös, persze nem mindegy, milyen formában. A kiszervezett oktatás rengeteg munkaórát vehet el, arról nem is beszélve, hogy tömegben nehéz odafigyelni egyenként mindenkire. Hatékonyabb lehet, ha személyes mentori rendszert alkalmazunk.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Munkaidős kérdések

Régmúlt idők maradványa, hogy a cégek ragaszkodnak a kötött munkaidőhöz, annak ellenére, hogy bizony számos feladat nem kötött ahhoz, hogy az irodában töltsük el az időnket, hanem el tudnánk azt végezni közlekedés közben, vagy otthonról, esetleg a játszótérről.

Persze nem kell átesni a ló túlsó oldalára, nem teljes távmunkáról van szó, csak a megfelelő rugalmasságról. Így például meg lehet határozni egy időintervallumot, amikor is meg kell jelenni a cégnél, mondjuk 10 és 3 óra között, ekkor lehet értekezleteket tartani, személyes megbeszéléseket, ügyeket elintézni.

Az ezen időszakon kívüli munkavégzés beosztása már az alkalmazott dolga, a lényeg, hogy időre elkészüljön a feladattal. Amellett, hogy a változatosság és a korlátozások hiánya szárnyakat adhat alkalmazottainknak, az iroda fenntartásának költségeit is csökkentheti, hiszen például nem kell a sötétedés óráiban a világításra költeni.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?