Bődületes hibák - ne kövesd el, ha sikert akarsz!

Pénzcentrum
2007. december 7. 11:00

A jó pap holtig, az okos ember meg más hibájából tanul. Azonban megfelelő körbe tartozó ismerősök, illetve tapasztalat hiányában nem csoda, ha elkövetünk néhány hibát saját vállalkozásunkon belül. Ezek elkerülése érdekében most a BusinessWeek segítségével eláruljuk mi az, amit kerüljünk el vállalatvezetőként!

Hierarchia

Az egyes szintek között kialakuló hierarchia nem véletlenül hasznos találmány, azonban a túlzásba vitt szabályozás inkább csak hátráltatja a munkát, minthogy elősegítené a megfelelő döntéshozatalt.

Persze a személyi változásokkal a főnökünkhöz kell rohanni, azonban milliónyi olyan téma van, amiben a munkatársak, vagy más divízió tud segíteni, anélkül, hogy abba a főnököt is be kellene vonni. Felmérések adatai szerint a munkavállalók 70-80 százaléka kollégáitól kap segítséget, információt saját munkájára vonatkozóan.

Iránymutatások

Valahol meg kell találni az arany középutat arra vonatkozóan is, hogy mit és mennyire szabályozzunk. A céges "policy" elengedhetetlen része a vállalkozás mindennapjainak, az azonban már kérdéses, hogy mennyire jó, ha minden lépés előtt ellenőrizni kell, hogy a céges szabályzatnak ne mondjunk ellent.

Oktatás

Alkalmazottaink oktatásának biztosítása nem csupán számunkra, hanem számukra is előnyös, persze nem mindegy, milyen formában. A kiszervezett oktatás rengeteg munkaórát vehet el, arról nem is beszélve, hogy tömegben nehéz odafigyelni egyenként mindenkire. Hatékonyabb lehet, ha személyes mentori rendszert alkalmazunk.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Munkaidős kérdések

Régmúlt idők maradványa, hogy a cégek ragaszkodnak a kötött munkaidőhöz, annak ellenére, hogy bizony számos feladat nem kötött ahhoz, hogy az irodában töltsük el az időnket, hanem el tudnánk azt végezni közlekedés közben, vagy otthonról, esetleg a játszótérről.

Persze nem kell átesni a ló túlsó oldalára, nem teljes távmunkáról van szó, csak a megfelelő rugalmasságról. Így például meg lehet határozni egy időintervallumot, amikor is meg kell jelenni a cégnél, mondjuk 10 és 3 óra között, ekkor lehet értekezleteket tartani, személyes megbeszéléseket, ügyeket elintézni.

Az ezen időszakon kívüli munkavégzés beosztása már az alkalmazott dolga, a lényeg, hogy időre elkészüljön a feladattal. Amellett, hogy a változatosság és a korlátozások hiánya szárnyakat adhat alkalmazottainknak, az iroda fenntartásának költségeit is csökkentheti, hiszen például nem kell a sötétedés óráiban a világításra költeni.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem