Bődületes hibák - ne kövesd el, ha sikert akarsz!

Pénzcentrum
2007. december 7. 11:00

A jó pap holtig, az okos ember meg más hibájából tanul. Azonban megfelelő körbe tartozó ismerősök, illetve tapasztalat hiányában nem csoda, ha elkövetünk néhány hibát saját vállalkozásunkon belül. Ezek elkerülése érdekében most a BusinessWeek segítségével eláruljuk mi az, amit kerüljünk el vállalatvezetőként!

Hierarchia

Az egyes szintek között kialakuló hierarchia nem véletlenül hasznos találmány, azonban a túlzásba vitt szabályozás inkább csak hátráltatja a munkát, minthogy elősegítené a megfelelő döntéshozatalt.

Persze a személyi változásokkal a főnökünkhöz kell rohanni, azonban milliónyi olyan téma van, amiben a munkatársak, vagy más divízió tud segíteni, anélkül, hogy abba a főnököt is be kellene vonni. Felmérések adatai szerint a munkavállalók 70-80 százaléka kollégáitól kap segítséget, információt saját munkájára vonatkozóan.

Iránymutatások

Valahol meg kell találni az arany középutat arra vonatkozóan is, hogy mit és mennyire szabályozzunk. A céges "policy" elengedhetetlen része a vállalkozás mindennapjainak, az azonban már kérdéses, hogy mennyire jó, ha minden lépés előtt ellenőrizni kell, hogy a céges szabályzatnak ne mondjunk ellent.

Oktatás

Alkalmazottaink oktatásának biztosítása nem csupán számunkra, hanem számukra is előnyös, persze nem mindegy, milyen formában. A kiszervezett oktatás rengeteg munkaórát vehet el, arról nem is beszélve, hogy tömegben nehéz odafigyelni egyenként mindenkire. Hatékonyabb lehet, ha személyes mentori rendszert alkalmazunk.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Munkaidős kérdések

Régmúlt idők maradványa, hogy a cégek ragaszkodnak a kötött munkaidőhöz, annak ellenére, hogy bizony számos feladat nem kötött ahhoz, hogy az irodában töltsük el az időnket, hanem el tudnánk azt végezni közlekedés közben, vagy otthonról, esetleg a játszótérről.

Persze nem kell átesni a ló túlsó oldalára, nem teljes távmunkáról van szó, csak a megfelelő rugalmasságról. Így például meg lehet határozni egy időintervallumot, amikor is meg kell jelenni a cégnél, mondjuk 10 és 3 óra között, ekkor lehet értekezleteket tartani, személyes megbeszéléseket, ügyeket elintézni.

Az ezen időszakon kívüli munkavégzés beosztása már az alkalmazott dolga, a lényeg, hogy időre elkészüljön a feladattal. Amellett, hogy a változatosság és a korlátozások hiánya szárnyakat adhat alkalmazottainknak, az iroda fenntartásának költségeit is csökkentheti, hiszen például nem kell a sötétedés óráiban a világításra költeni.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07