2 °C Budapest

Pénzbomba decemberben

Pénzcentrum
2007. december 11. 12:00

Igyekszünk Olvasóinkat rendszeresen tájékoztatni a pályázatok világának híreiről újdonságairól, hiszen számos vállalkozás számára biztosíthat tőkét, pénzt ez a forrásszerzési forma. Most következő összeállításunkban ismét egy csokorba szedjük a legújabb és a közeli határidejű kiírásokat a Gazdaságfejlesztési operatív programból (illetve annak tükörpályázataiból), felhívva a figyelmet az esetleges módosulásokra is, hogy könnyebb legyen eligazodni a rengetegben!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A gazdaság fejlesztéséért

A Gazdaságfejlesztési operatív program (GOP) a magyar gazdaság tartós növekedésének elősegítésére irányuló program, melynek négy specifikus célja:
· a kutatás-fejlesztési és innovációs kapacitás, aktivitás, illetve együttműködés növelése,
· a vállalati kapacitások komplex fejlesztése,
· az üzleti környezet fejlesztése,
· a kkv-k finanszírozási forrásokhoz való hozzáférésének elősegítése.


Az első prioritás keretében került meghirdetésre négy pályázat, melyek kettő a héten nyílik, érdemes tehát odafigyelni, hogy ezek milyen lehetőséget biztosítanak a pályázni kívánóknak.

Péntektől fogva lehet pályázni a piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatását célzó GOP-2007-1.1.1. kiírásra (valamint ennek kelet-magyarországi tükörpályázatára). A rendelkezésre álló keret 7 milliárd forint (KMOP esetében 2 milliárd forint), ebből nyújtanak vissza nem térítendő támogatásra, minimum 50, maximum 300 millió forintot 40-70 százalékos támogatási intenzitás mellett, várhatóan 70 darab projektet támogatnak (KMOP esetében 11 darab).

Pályázni gazdasági társaságok és szövetkezetek pályázhatnak, s feltétel, hogy nem tartozhatnak az EVA hatálya alá. Kizárólag olyan mikro-, kis-, és középvállalkozások pályázhatnak. A támogatatható tevékenységek közé tartozik az ipari kutatás, a kísérleti fejlesztés, a kkv-k iparjogvédelmi tevékenysége, de ebből a második tevékenység kötelezően részét kell képezze a benyújtott pályázatnak. 2008. február 4-ig lehet pályázni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ugyanezen prioritás keretein belül kerül meghirdetésre a hétfőn nyitó GOP-2007-1.2.2 (KMOP-2007-1.1.3./B). Innovációs és technológiai parkok támogatását célzó kiírás, minimum 1, maximum 5 milliárd forint, 50 százalékos támogatási intenzitás mellett. Összesen 3-3 darab projektet támogatnak.

A kettes prioritás kiírásai közül két kiírásra már csupán az év végéig lehet pályázni. A GOP-2007-2.1.2./D a hátrányos helyzetű kistérségekben induló vállalkozások számára kíván támogatást nyújtani komplex technológiai beruházás megvalósítására. A felhívásban elnyerhető támogatás mértéke a projekt összes elszámolható költségének függvényében az alábbiak szerint alakul: 500 és 2 500 millió Ft esetén a támogatás maximális mértéke csökken 30%-ról 15%-ig, 2 500 millió Ft felett pedig maximum 15%.


Az igényelhető összeg minimum 35, maximum 500 millió forint, vélhetően 30-40 projekt támogatására lesz elegendő a rendelkezésre álló 3 924 millió forintos keret. A vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, szövetkezetek, valamint az SZJA hatálya alá tartozó egyéni vállalkozók.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59