26 °C Budapest

Lehúznak a munkaközvetítők... - Mire kell figyelni?

Pénzcentrum
2007. november 22. 10:06

A külföldben gondolkodó magyar munkavállalók igencsak kedvelt célpontját képezi Nagy-Britannia. A külföldi munkavállalás mindig sokkal rizikósabb terület, mint a hazai, most azonban úgy tűnik fokozottabb figyelemre van szüksége azoknak, akik a szigetországban keresik a boldogulást.

A londoni magyar konzulátus ugyanis tegnap adott ki egy figyelemfelhívó közleményt, amely arra figyelmeztet, hogy a csaló "közvetítők" kisemmizik a nagy-britanniai munkavállalásra érkező magyarokat, melyet az MTI ismertetett.

Az utóbbi időszakban több olyan eset is előfordult, mikor rászedett magyar állampolgárok fordultak a londoni magyar nagykövetséghez. Ezekben az esetekben több száz fontnyi összeget csaltak ki az áldozatoktól közvetítői díj, illetve az első négy hónapi szállás költségének címén. A pénzek kifizetése után az álközvetítők eltűntek.

A konzulátus szerint csak október vége óta több tucatnyi ilyen eset jutott a képviselet tudomására. Néhány hónappal ezelőtt az MTI-nek számoltak be megpróbáltatásaikról átvert magyarok. Akkor az álközvetítők a munkavállalók nevében helyi bankokban hiteleket vettek fel. Az összegeket el is költötték műszaki cikkekre, a bevételből azonban a tényleges hitelfelvevők semmit sem láttak, mivel azt mondták nekik, hogy ők tartoznak a kiutaztatásért, szállásért és ellátásért.

Egy, a BBC által készített riportfilm pedig egyenesen arról beszél, hogy emberkereskedelemmé fajult a kelet-európai EU-munkavállalók nagy-britanniai kiközvetítésének jelentős része. Hivatalos adatok szerint a bővítés első hulláma óta több mint 600 ezren érkeztek Nagy-Britanniába, kétharmaduk lengyel.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A konzulátus arra figyelmeztetett, hogy azok, akik szeretnének a szigetországban munkát vállalni, mindenképpen győződjenek meg arról, hogy a magyar hatóság munkaközvetítői tevékenység végzésére nyilvántartásba vette e közvetítőt, sőt a munkaközvetítő általában közvetítői díjat sem kérhet.

Az Európai Foglalkoztatási Szolgálat (EURES) honlapján jelenleg 348 843 érvényes állásajánlat van jelen. Az Európai Foglalkoztatási Szolgálat (EURES) honlapján jelenleg 348 843 érvényes állásajánlat van jelen. A leggyakrabban keresett szakmák számviteli, pénzügyi és értékesítési ügyintézők, az irodai és ügyfélforgalmi, házvezetői, éttermi foglalkozások.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.16 07:59
Gazdasági társaság által vásárolt kerékpár számviteli elszámolása attól függ, hogy a kerékpárt hogya...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?