A világ legjobban kereső sportolói

Pénzcentrum
2007. október 29. 11:00

Tiger Woods az idei évben 16 bajnokságon összesen hat győzelmet szerzett, azonban a golfozó nem csupán erről híres-nevezetes a sport világában. A Forbes által készített, a legjobban kereső sportolókat rangsoroló listát is ő vezeti, s a második helyezett még csak meg sem képes közelíteni.


Tiger Woods
Forrás: Forbes
A három évvel ezelőtt elkészített listán Woods épphogy csak elért a lista tetejére a Forma-1-es versenyző Michael Schumacher előtt.

A 2007. júniusával záruló 12 hónap során a golfbajnok összesen 100 millió dollárt (17,5 milliárd forintot) keresett.

Ez egyébként a legtöbb, amennyit sportoló valaha is keresett, legalábbis a Frobes szerint. Ami még érdekesebb, hogy a 100 millióból csupán 13 millió dollár érkezett a különböző díjakból, míg a nagyobbik részt megjelenési és reprezentációs díjakból zsebelhette be Woods.

Woods éves jövedelme majd kétszeresét tette ki a második helyezett Oscar De La Hoyaénak. A bokszoló bevétele 43 millió dollárt tett ki.

A listán nagy előrelépést jelent, hogy míg 2004-ben mindössze három nem amerikai sportoló került fel a listára, addig idén már kilencen szerepelnek rajta. Közülök első a finn Forma-1-es versenyző, Kimi Raikönnen, aki a listán 40 millió dolláros jövedelmével összesítésben negyedik helyen végzett.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A listán legfiatalabb, s egyben az egyedüli hölgy Maria Sharapova. A teniszcsillag a 25. helyet szerezte meg, 23 millió dolláros jövedelmével. A legidősebb sportoló a 78 éves Arnold Palmer, aki annak ellenére keresett egy év alatt 25 millió dollárt, hogy tavaly már visszavonult.

A listára egyébként idén legalább 23 millió dolláros jövedelemmel lehetett bekerülni, míg három évvel ezelőtt 19 millió dollár volt a küszöb. A sportolók összesített jövedelme meghaladta a 800 millió dollárt, s a kosárlabda adta a legtöbb sportolót a listának.

HR BLOGGER
legacykft  |  2023.03.31 16:38
Egy korábbi blogunkban (Téged mennyire foglalkoztat a csapatod motiváltsága? 3+1 tünet, ami miatt fo...
perfekt  |  2023.03.30 14:04
A számviteli törvény a kiegészítő melléklet tartalmára – néhány kivételtől eltekintve – általánosan...
hrdoktor  |  2023.03.27 06:35
Az alacsony oxigénszinttől a kabin száraz levegőjén át a munka és a magánélet eltolódott egyensúlyái...
laskainelli  |  2023.03.22 07:59
A tartós kapcsolatban, mikor túl vannak a párok az építkezés szakaszán és létrejött mindaz, amit cél...
vezetoi-coaching  |  2023.03.21 13:05
Egy angol nyelvű párbeszéd egy AI-val. Semmit se javítottam rajta, még a saját elírásaimat, misspell...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35