17 °C Budapest

A gazdagok kiváltságai: mire költs ha sok pénzed van...

Pénzcentrum
2007. október 24. 13:00

Az egyre növekvő vagyon folyamatosan újabb és újabb szolgáltatásokat kíván az élet minden területén szinte minden cégtől, amelyik meg akar maradni az egyre szorosabb piaci verseny közepedte. Ebbe beletartozik az, hogy aki szeretne mondjuk jachtot, vagy repülőt bérelni, az megtehesse...

A leggazdagabb 9,6 millió család az összes háztartás 0,7 százalékát teszi ki mindössze, ennek ellenére ők tartják irányításuk alatt a világ teljes vagyonának harmadát, 33 200 milliárd dollárt (5 866 440 milliárd forint). Ezen családok több mint fele Amerikában és Kanadában, negyedük Európában, egy ötödük pedig az ázsiai és csendes-óceáni térségben él, valószínűleg nem túl rossz életszínvonalon.

Közülük a nyári hónapokban sokan töltik nyaralásukat tengerpartokon, ami szinte dugig van turistákkal. Bizonyos fokú vigaszt jelenthet, ha saját jacht áll rendelkezésre, amivel kicsit el lehet vonulni a nyüzsgő turistaparadicsomok partjaitól. Ez ma már azok számára is elérhető, akiknek nincs saját hajója, mivel bérelni is lehet, természetesen nem olcsón, bár ez sokak számára valószínűleg nem sokat számít.

Nemrégiben itthon is új szereplővel bővült a lízingpiac, egy külföldi lízingcég magyarországi leánycége kapta meg a működési engedélyt. A magyar cégekkel ellentétben a vállalkozás nem kíván beszállni a gépkocsi-finanszírozási üzletágba. A célcsoportjait a közép- és nagyvállalatok mellett, az önkormányzatok és a kiemelt magánügyfelek alkotják. Ez utóbbi szegmens számára luxuscikkek, például jacht és repülőgép lízingjét is kínálják.

Most itt egy újabb bizonyíték arra, hogy egyre több a tömött pénztárcával utazó gazdagok száma, akik egyedi, luxus "menekülési" lehetőségeket keresnek a nyilvánosság, és a nyüzsgés elől, sokszor luxushajót, villát vagy repülőt bérelve.

Az American Express kártyakibocsátó vállalat "Platinum Travel Service" szakértői csapata kezdett foglalkozni a gazdagok igényeivel felismerve, hogy egyre nagyobb volumenű a keresletet a magánvillák iránt, amelyek magányt, és a nyilvánosságtól való elzártságot biztosítják a kényelem minden formában történő kiszolgálásával.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Olaszország, Franciaország, és a Karib-szigetek állnak jelenleg a figyelem középpontjában. Ezek a legkedveltebb célállomások a gazdagok számára, a számos luxusvilla, és privát jacht kínálattal. Leginkább egy hetes turnusokra jönnek ide a pihenni vágyók, és a foglalást már 6-9 hónappal a nyaralás előtt el kell intézni a hatalmas kereslet miatt.

Az utóbbi időben már nem is egy luxusvilla megszerzése tölti el örömmel a nyaralókat, leginkább a magánrepülők váltak a nyaralások középpontjává, főleg a tehetős családok számára. Egyre több repülőt foglalnak le azzal a céllal, hogy a pilóta Európa és Ázsia egyik városából a másikba repítse az utasokat, így nincs korlátozva a látogatható helyszínek száma, mindössze elég pénz kell hozzá...

HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm