12 °C Budapest

A leggazdagabb ügyfelek pénzének leggazdagabb kezelői...

Pénzcentrum
2007. október 15. 11:00

Ahogy egyre gazdagabb a világ, vagyis inkább egyre kevesebb embernek van egyre több pénze, a bankok, és más pénzügyi tanácsadó cégek lehetőségei szűkülnek. Az ügyfelek száma ugyanis nem növekszik, ellentétben a konkurenciával, így kemény küzdelmek árán szerzik meg az ügyfeleket. De lássuk kinek is sikerült ez a legjobban 2006-ban...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A múlt évben a világ vagyona 7,5 százalékkal nőtt az előző évhez képest, vagyis összesen 97 700 milliárd dollárra (17 175 660 milliárd forint). Ezzel együtt 14 százalékkal emelkedett a nagyon gazdagok száma, és a világ becsült vagyonának közel harmadát ők tartják a kezükben. A 9,6 millió família az összes háztartás 0,7 százalékát teszi ki mindössze, mégis övék a világ teljes vagyonának harmada, 33 200 milliárd dollár (5 836 560 milliárd forint).

A közvetítők, bankok, alapkezelők, és más pénzügyi tanácsadók egyre inkább küzdenék fel magukat a ranglétrán, amit sokszor csak úgy tudnak elérni, ha egymástól csábítják el az ügyfeleket. A leggazdagabb amerikaiak pénzének kezelése szinte már sporttá vált az utóbbi időben.

A magánügyfelek számát tekintve a UBS-nek van a legnagyobb piaci részesedése, 1 300 milliárd dollárt (228 540 milliárd forint) kezel. A második a listán a Citigroup, majd a Merrill Lynch, 1 100 milliárd dolláros (193 380 milliárd forint) kezelt magánvagyonnal.

De azért van egy két olyan ismerős név is a piacon, amik töretlenül növelik részesedésüket az utóbbi években, mint például a Bank of New York, amelyik úgy hirdeti magát, mint Amerika első bankja 162 milliárd dollárnyi (28 479,6 milliárd dollár) kezelt vagyonnal, vagy akár a jelenleg a Bank of Ameirca tulajdonába tartozó U.S. Trust, 220 milliárd dollárral (38 676 milliárd forint).

A chicagoi Northern Trust 145 milliárd dollárral (25 491 milliárd forint) a Forbes leggazdagabbjainak 22 százalékát tudhatja az ügyfelei közé.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ezek a cégek bármit megtesznek, hogy új ügyfelek pénzét kezelhessék, akár személyre szabott szolgáltatásokat is hajlandóak ígérni a leendő ügyfeleknek. Számos közülük pedig kifejezetten a gazdagokra hajt, vagyis bizonyos vagyonhatár felett foglalkoznak az ügyfelekkel.

Bár problémát jelent, hogy aki elég gazdag, az sokszor rendelkezik a saját befektetési és jogi tanácsadókkal, könyvelőkkel, és minden más szükséges szakemberrel. Általában aki ezt megteheti, minimum 100 millió dolláros (17,5 milliárd forint) vagyona van, különben nem érné meg a járulékos költségeket kifizetni.

Akik ennél kevesebbet tudhatnak magukénak, előfordul, hogy együttesen állnak össze, vagyis néhány család együtt alkalmazza a fent említett szakembereket, mivel így mindenkinek jobban megéri anyagilag. És ez az a szerepkör, amit sok bank, és közvetítőcég szeretne betölteni, de a viszonylag kis számuk miatt keményen küzdeni kell egy-egy ilyen üzletért...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?