8 °C Budapest

A leggazdagabb ügyfelek pénzének leggazdagabb kezelői...

Pénzcentrum
2007. október 15. 11:00

Ahogy egyre gazdagabb a világ, vagyis inkább egyre kevesebb embernek van egyre több pénze, a bankok, és más pénzügyi tanácsadó cégek lehetőségei szűkülnek. Az ügyfelek száma ugyanis nem növekszik, ellentétben a konkurenciával, így kemény küzdelmek árán szerzik meg az ügyfeleket. De lássuk kinek is sikerült ez a legjobban 2006-ban...

A múlt évben a világ vagyona 7,5 százalékkal nőtt az előző évhez képest, vagyis összesen 97 700 milliárd dollárra (17 175 660 milliárd forint). Ezzel együtt 14 százalékkal emelkedett a nagyon gazdagok száma, és a világ becsült vagyonának közel harmadát ők tartják a kezükben. A 9,6 millió família az összes háztartás 0,7 százalékát teszi ki mindössze, mégis övék a világ teljes vagyonának harmada, 33 200 milliárd dollár (5 836 560 milliárd forint).

A közvetítők, bankok, alapkezelők, és más pénzügyi tanácsadók egyre inkább küzdenék fel magukat a ranglétrán, amit sokszor csak úgy tudnak elérni, ha egymástól csábítják el az ügyfeleket. A leggazdagabb amerikaiak pénzének kezelése szinte már sporttá vált az utóbbi időben.

A magánügyfelek számát tekintve a UBS-nek van a legnagyobb piaci részesedése, 1 300 milliárd dollárt (228 540 milliárd forint) kezel. A második a listán a Citigroup, majd a Merrill Lynch, 1 100 milliárd dolláros (193 380 milliárd forint) kezelt magánvagyonnal.

De azért van egy két olyan ismerős név is a piacon, amik töretlenül növelik részesedésüket az utóbbi években, mint például a Bank of New York, amelyik úgy hirdeti magát, mint Amerika első bankja 162 milliárd dollárnyi (28 479,6 milliárd dollár) kezelt vagyonnal, vagy akár a jelenleg a Bank of Ameirca tulajdonába tartozó U.S. Trust, 220 milliárd dollárral (38 676 milliárd forint).

A chicagoi Northern Trust 145 milliárd dollárral (25 491 milliárd forint) a Forbes leggazdagabbjainak 22 százalékát tudhatja az ügyfelei közé.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ezek a cégek bármit megtesznek, hogy új ügyfelek pénzét kezelhessék, akár személyre szabott szolgáltatásokat is hajlandóak ígérni a leendő ügyfeleknek. Számos közülük pedig kifejezetten a gazdagokra hajt, vagyis bizonyos vagyonhatár felett foglalkoznak az ügyfelekkel.

Bár problémát jelent, hogy aki elég gazdag, az sokszor rendelkezik a saját befektetési és jogi tanácsadókkal, könyvelőkkel, és minden más szükséges szakemberrel. Általában aki ezt megteheti, minimum 100 millió dolláros (17,5 milliárd forint) vagyona van, különben nem érné meg a járulékos költségeket kifizetni.

Akik ennél kevesebbet tudhatnak magukénak, előfordul, hogy együttesen állnak össze, vagyis néhány család együtt alkalmazza a fent említett szakembereket, mivel így mindenkinek jobban megéri anyagilag. És ez az a szerepkör, amit sok bank, és közvetítőcég szeretne betölteni, de a viszonylag kis számuk miatt keményen küzdeni kell egy-egy ilyen üzletért...

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 13:12
Az uniós értékek magyarországi érvényesüléséről szóló új EP-állásfoglalás számos aggodalmat fogalmaz...
Bankmonitor  |  2024. április 25. 12:53
A közkedvelt lakástakarék-pénztárak tavaly új erőre kaptak, jelenleg már 3 szolgáltató is verseng eg...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm