7 °C Budapest

A leggazdagabb ügyfelek pénzének leggazdagabb kezelői...

Pénzcentrum
2007. október 15. 11:00

Ahogy egyre gazdagabb a világ, vagyis inkább egyre kevesebb embernek van egyre több pénze, a bankok, és más pénzügyi tanácsadó cégek lehetőségei szűkülnek. Az ügyfelek száma ugyanis nem növekszik, ellentétben a konkurenciával, így kemény küzdelmek árán szerzik meg az ügyfeleket. De lássuk kinek is sikerült ez a legjobban 2006-ban...

A múlt évben a világ vagyona 7,5 százalékkal nőtt az előző évhez képest, vagyis összesen 97 700 milliárd dollárra (17 175 660 milliárd forint). Ezzel együtt 14 százalékkal emelkedett a nagyon gazdagok száma, és a világ becsült vagyonának közel harmadát ők tartják a kezükben. A 9,6 millió família az összes háztartás 0,7 százalékát teszi ki mindössze, mégis övék a világ teljes vagyonának harmada, 33 200 milliárd dollár (5 836 560 milliárd forint).

A közvetítők, bankok, alapkezelők, és más pénzügyi tanácsadók egyre inkább küzdenék fel magukat a ranglétrán, amit sokszor csak úgy tudnak elérni, ha egymástól csábítják el az ügyfeleket. A leggazdagabb amerikaiak pénzének kezelése szinte már sporttá vált az utóbbi időben.

A magánügyfelek számát tekintve a UBS-nek van a legnagyobb piaci részesedése, 1 300 milliárd dollárt (228 540 milliárd forint) kezel. A második a listán a Citigroup, majd a Merrill Lynch, 1 100 milliárd dolláros (193 380 milliárd forint) kezelt magánvagyonnal.

De azért van egy két olyan ismerős név is a piacon, amik töretlenül növelik részesedésüket az utóbbi években, mint például a Bank of New York, amelyik úgy hirdeti magát, mint Amerika első bankja 162 milliárd dollárnyi (28 479,6 milliárd dollár) kezelt vagyonnal, vagy akár a jelenleg a Bank of Ameirca tulajdonába tartozó U.S. Trust, 220 milliárd dollárral (38 676 milliárd forint).

A chicagoi Northern Trust 145 milliárd dollárral (25 491 milliárd forint) a Forbes leggazdagabbjainak 22 százalékát tudhatja az ügyfelei közé.

Ezek a cégek bármit megtesznek, hogy új ügyfelek pénzét kezelhessék, akár személyre szabott szolgáltatásokat is hajlandóak ígérni a leendő ügyfeleknek. Számos közülük pedig kifejezetten a gazdagokra hajt, vagyis bizonyos vagyonhatár felett foglalkoznak az ügyfelekkel.

Bár problémát jelent, hogy aki elég gazdag, az sokszor rendelkezik a saját befektetési és jogi tanácsadókkal, könyvelőkkel, és minden más szükséges szakemberrel. Általában aki ezt megteheti, minimum 100 millió dolláros (17,5 milliárd forint) vagyona van, különben nem érné meg a járulékos költségeket kifizetni.

Akik ennél kevesebbet tudhatnak magukénak, előfordul, hogy együttesen állnak össze, vagyis néhány család együtt alkalmazza a fent említett szakembereket, mivel így mindenkinek jobban megéri anyagilag. És ez az a szerepkör, amit sok bank, és közvetítőcég szeretne betölteni, de a viszonylag kis számuk miatt keményen küzdeni kell egy-egy ilyen üzletért...

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 7. 10:44
December 7-én, ma, szerdán este 19.00-kor visszatér a képernyőkre Péterfi Judit egykori televíziós m...
Bankmonitor  |  2022. december 7. 10:41
Emelkedik a rövid futamidejű lakossági állampapírok kamata. Egy-két éves futamidőre már évi 9-9,5 sz...
Holdblog  |  2022. december 7. 06:03
A központi bankok idén újra ráéreztek az arany ízére: a jegybankok 2022 harmadik negyedévében globál...
Kasza Elliott-tal  |  2022. december 6. 14:36
A decemberi Top 10-es listám egyik cége. Az osztalékhozama még soha nem volt ilyen magas, 10% körül...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?