2020. június 6. szombat Norbert, Cintia

Orbán Viktor óriási bejelentést tesz: jön az eddigi legnagyobb gazdaságélénkítő akcióterv


Április 6-án vagy 7-én a legnagyobb gazdaságélénkítő akciótervet fogja bemutatni a kormány - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Parlamentben.

Azt mondta, "sok minden van a fejükben", de itt számokról, komoly tételekről van szó, ezért erről egyben adna majd tájékoztatást. Az akcióterven Palkovics László miniszter vezetésével dolgoznak.

Orbán azt ígérte, az akcióterv eredményeképpen mindenkinek lesz munkája. A kormány tartja az eddigi irányt, "munkán keresztül segíti az embereket jövedelemhez és megélni is."

Eddig is voltak nagy bejelentések

Gazdaságvédelmi intézkedésekből eddig sem volt hiány: többek között felfüggesztették a lakossági hitelek törlesztését emellett többek között bizonyos ágazatokban elengedték a járulékfizetést, és a vállalati hitelek fizetését is felfüggesztették.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

06.04-06.10
Országos

Auchan

06.04-06.10
Országos

Spar, Interspar

06.04-06.10
Országos

Tesco

06.04-06.10
Országos

Aldi

06.04-06.10
Országos

Praktiker

04.02-07.31
Országos

  Ajánlatunk