2019. augusztus 25. vasárnap Lajos, Patrícia

Nagyot szakíthat Hódi Pamela: így te is ingyenmilliókhoz juthatsz


Gyerekvállaláson és családi házba költözésen gondolkodik Hódi Pamela. Mivel jelenlegi párja és ő együtt két gyermeket nevelnek, ha összeházasodnak, a harmadik gyerekkel immár a legszélesebb körű CSOK-támogatásra és hitelre lesz jogosult, illetve felvehetné a holnap induló babaváró hitelt is. Ehhez azonban egy feltételnek kéne megfelelniük.

Hódi Pamela és párja közös lakásba költöznek, hosszú távú céljaik között azonban egy családi ház szerepel - árulta el Hódi a Story magazinnak. A pár mindkét tagjának van már egy gyermeke, és azt is megtudhattuk, hogy közös gyermekben is gondolkodnak.

Új lakásra vágysz? Használd a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátorát!

Természetesen felvetődött a gyermekvállalás gondolata. Harmincéves vagyok, harmincöt éves koromig szeretnék újra szülni.

- mondta el a lapnak Hódi Pamela. A költözéssel kapcsolatban azt mondta, hogy nem tudja, építkezzenek, vagy kész házat vegyenek. Azt is megtudtuk, hogy Hódi maga részéről nem bánná, ha házasságot kötnének, bár egyelőre a lánykérés a lap szerint még nem történt meg.

Ha összeházasodnának, zúdulna a nyakukba a pénz

Remek példa ez a holnap induló családtámogatási program egyes - sokat vitatott - elemeire. Ilyen például a babaváró hitel azon kikötése, amely szerint a feleknek házasságot kell kötniük az igényléshez, és egyben gyermeket is kell vállalni. 

Új lakásra vágysz? Használd a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátorát!

Ha ez megtörténne, Hódiék igényelhetnék a kamatmentes 10 milliót. Ha csak egy gyermekük születik, akkor azonban ebből nincs tőketartozás-elengedés, tehát a 10 milliót 20 év alat vissza kéne fizetne, 0,5 százalékos THM-mel. A babaváróba ugyanis nem számítanak bele a meglévő gyermekek.

Nem úgy a CSOK-esetén, amit - ha összeházasodnak - teljes összegben tudnának igényelni. Amennyiben egy gyermeket vállalnak, velük egy háztartásban már 3 gyermek élne, így 10 millió forintot kapnának lakásvásárlásra (ezt az összeget nem kell megtéríteni sem), valamint fix, 25 évig kamattámogatott hitelt igényelhetnének 15 milliós összegben. A CSOK igényelhető bejegyzett élettársi kapcsolat esetén is, a házasok azonban sokkal kedvezőbb feltételekkel igényelhetik (előre vállalt gyermekhez például házastársnak kell lenni).

Új lakásra vágysz? Használd a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátorát!

Jól jönne 3 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 3 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 52 421 forintos törlesztővel a CIB Bank (THM 8,17 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (54 071 Ft/hó; THM 10,03%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az OTP (63 419 Ft/hó; THM 16,06 %) ajánlata, de érdemes megnézni az K&H és az Erste ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

08.22-08.28
Országos

Auchan

08.22-08.28
Országos

Lidl

08.22-08.28
Országos

Spar

08.22-08.28
Országos

Tesco

08.22-08.28
Országos

Auchan

08.15-08.28
Országos

Lidl

Iskolakezdés
08.01-09.14
Országos

Aldi

Iskolakezdés
07.25-09.07
Országos