2019. november 15. péntek Albert, Lipót

Megrettentek a magyar bankok? Már kamatot emelni sem mernek


A babaváró megjelenése a 10 évnél hosszabb kamatperiódusú hitelek irányába tolta az érdeklődést, ezért a bankok megfontoltan érvényesítik a referenciakamat emelkedését - írja a Világgazdaság.

Az MNB statisztikái szerint júliusban és augusztusban emelkedett az ötéves kamatperiódusú lakáshitelek kamata, annak ellenére, hogy a referenciakamat (BIRS) csökkent. 

Fix lakáshitelekért keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

Érdekes azonban, hogy a tíz évnél hosszabb kamatperiódusú hitelek kamatszintje csökkent, az átlag ott most 4,88 százalék, ahogy azt korábban mi is megírtuk, miközben a referenciakamatok nőttek. Mindez azt jelenti, hogy a babaváró okozta éles banki versenyben a pénzintézetek nem emeltek kamatot még úgysem, hogy a marzsuk elméletben csökkent.

KIHÚZNA A BAJBÓL 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 12 178 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17 %), de nem sokkal marad el ettől a K&H 13 411 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank és az Oney konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS