2018. február 22. csütörtök Gerzson

Még több hitelt igényel a magyar: várhatóan nem áll le a növekedés

Várhatóan tovább tart a lendület a lakáshitelpiacon. Legalábbis erre lehet számítani 2017-es adatok alapján.

Összesített adatokból arra lehet következtetni, hogy tovább tart a lendület a lakáshitelpiacon - írja közleményében az OTP Bank. MIndezt arra alapozzák, hogy elmúlt évben ismét kétszámjegyű bővülés volt tapasztalható a hozzájuk beérkezett hiteligénylések számában és a felvett hitelek átlagos értékében egyaránt.

2016-hoz hasonlóan ismét kétszámjegyű növekedést ért el az OTP Bank az újonnan kihelyezett lakáshitelek területén, így a hitelintézet több mint 21 000 új lakáshitelt folyósított. A tavalyi évben több mint 5000 igénylés - a 2016-os évhez hasonlóan - ismét Pest megyéből érkezett, amit Budapest és Győr-Moson-Sopron megye követ több mint 4500, valamint közel 2000 hiteligénylési kérelemmel.

Az igényelt hitelek átlaga egyébként elérte a 7,6 millió forintot, és a legmagasabb összegeket tavaly is Budapesten igényelték. A fővárosiak átlagosan 11,7 millió forintnyi lakáshitelt igényeltek. Érdekesség, hogy 2017 legnagyobb összegű lakáshitel igénylése is Budapestről érkezett, 147 millió forint értékben. 

Mind a lakáshitel igénylések száma, mind az átlagosan kihelyezett összegek nagysága azt mutatja, hogy Magyarországon továbbra is emelkedő ingatlanpiaci ciklusról beszélhetünk. Meggyőződésünk, hogy ez a trend 2018-ban is folytatódni fog és ismét kétszámjegyű növekedéssel számolhatunk a beérkező igénylések számában

- mondta el Kormos Zoltán, az OTP Bank Lakás Hitelek Főosztályának igazgatója, aki hozzá tette azt is, hogy az elmúlt évek tapasztalatai ma is érvényesek, miszerint a magyar családok messze nem töltenek annyi időt a megfelelő finanszírozási megoldás kiválasztásával, mint az ideális otthon megtalálásával. Így nekik azt javasolja, hogy

először pénzügyi lehetőségeikről tájékozódjanak.

A felfokozott piaci környzetben érdemes tehát tájékozódni például az igénybe vehető állami támogatási lehetőségekről is, mint például a CSOK, lakástakarék vagy lakáshitel-cafeteria.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Kutyának sem kellenek az ajándéktelkek: így fuccsolt be a vidékmentés
CSOK ide, ingyentelkek oda, lehúzhatják a rolót az önkormányzatok.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

02.22-02.28
Országos

Lidl

02.22-02.28
Országos

Interspar

02.22-02.28
Országos

Spar

02.22-02.28
Országos

Diego

02.01-02.28
Országos