2019. január 16. szerda Gusztáv

Javul az arány: egyre kevesebb lakást adnak el hiteltartozás miatt


A tavalyinál kevesebb, nem egészen 4900 lakóingatlant értékesítettek hiteltartozás miatt szeptember végéig. Jelentős részüket pénzügyi szolgáltatók adtak el - számol be a Világgazdaság.


Január és szeptember között összesen 4858 lakást adtak el lejárt hiteltartozás miatt, ami 40,8 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbi 8211-nél - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataiból.

Az így értékesített lakások összetétele viszont módosult az elmúlt egy évben: 45,3 százalékát, 2200 darabot pénzügyi szolgáltatók adták el, egy évvel korábban még alig 20 százalék fölött alakult ez az arány. A banki értékesítés előretörésével párhuzamosan drasztikusan csökkent a Nemzeti Eszközkezelőnek értékesített lakások száma és aránya.

Jól jönne 2 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 2 millió forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 48 711 forintos törlesztővel a CIB Bank (THM 8,17%) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank (48 348 Ft/hó; THM 8,29%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket a Budapest Bank (50 870 Ft/hó; THM 10,50%) ajánlata, de érdemes megnézni a Raiffeisen Bank ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Minden nap találkozol vele a boltokban: nem is gondolnád, hogy rákkeltő
Meddőséget, autizmust, koraszülést is okozhat - miért nincs még betiltva?


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS