2019. október 20. vasárnap Vendel

Fontos dolog derült ki a CSOK-ról: sokkal többen igényelhetik, mint hittük

  • hvg.hu
  • 2019. július 31. szerda 08:15

A külföldről hazatelepülők, az ápolási és gyermekek otthongondozási díjában részesülők, valamint a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) szereplők is igényelhetik a falusi csokot Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos elmondása szerint - írja a hvg.hu.

A július elsejei indulás óta százával érkeztek az igénylések a bankokhoz, a meglévő lakás korszerűsítésére és használt lakás vásárlására és felújítására egyforma az érdeklődés. Utóbbi konstrukció esetén az igénylők főleg külföldről költöznének a falvakba.

Gyopáros kiemelte, a támogatást igényelhetik a külföldről hazatelepülők is, ha egy- vagy kétéves külföldi társadalombiztosítási jogviszonyt igazolnak és vállalják, hogy a szerződéskötést követő 180 napon belül letelepednek Magyarországon és tb-jogviszonyt létesítenek itthon. Az ápolási díjban és gyermekek otthongondozási díjában részesülők is igényelhetik a falusi csokot, akárcsak a KHR-ben szereplők. A falusi csok mellé igényelt kamattámogatott hitel esetén viszont már számít, hogy az igénylő szerepel-e a KHR-ben.

A kormánybiztos elmondta, hogy a korábban szocpolt igénylő érintettek esetében az akkor kapott összeget le kell vonni a falusi csok összegéből. Akik korábban az általános csok segítségével vásároltak ingatlant és a falusi csok-kal szeretnének kistelepülésen lakást venni, a korábban megvett ingatlan eladásával, az akkori támogatás visszafizetése után igényelhetik a falusi csokot. Az általános csok keretében korábban megvett ingatlan felújítását a falusi csok támogatásaiból is lehet fedezni, ha a lakás a program által preferált kistelepülésen található.

KIHÚZNA A BAJBÓL 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 12 178 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17 %), de nem sokkal marad el ettől a K&H 13 411 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank és az Oney konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.17-10.23
Országos

Lidl

10.17-10.23
Országos

Interspar

10.17-10.23
Országos

Spar

10.17-10.23
Országos

Auchan

10.17-10.22
Országos

Tesco

10.17-10.22
Országos

Kika

10.16-10.29
Országos

Praktiker

09.02-12.31
Országos