2020. augusztus 5. szerda Krisztina

Fontos dolog derült ki a CSOK-ról: sokkal többen igényelhetik, mint hittük

  • hvg.hu
  • 2019. július 31. szerda 08:15

A külföldről hazatelepülők, az ápolási és gyermekek otthongondozási díjában részesülők, valamint a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) szereplők is igényelhetik a falusi csokot Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos elmondása szerint - írja a hvg.hu.

A július elsejei indulás óta százával érkeztek az igénylések a bankokhoz, a meglévő lakás korszerűsítésére és használt lakás vásárlására és felújítására egyforma az érdeklődés. Utóbbi konstrukció esetén az igénylők főleg külföldről költöznének a falvakba.

Gyopáros kiemelte, a támogatást igényelhetik a külföldről hazatelepülők is, ha egy- vagy kétéves külföldi társadalombiztosítási jogviszonyt igazolnak és vállalják, hogy a szerződéskötést követő 180 napon belül letelepednek Magyarországon és tb-jogviszonyt létesítenek itthon. Az ápolási díjban és gyermekek otthongondozási díjában részesülők is igényelhetik a falusi csokot, akárcsak a KHR-ben szereplők. A falusi csok mellé igényelt kamattámogatott hitel esetén viszont már számít, hogy az igénylő szerepel-e a KHR-ben.

A kormánybiztos elmondta, hogy a korábban szocpolt igénylő érintettek esetében az akkor kapott összeget le kell vonni a falusi csok összegéből. Akik korábban az általános csok segítségével vásároltak ingatlant és a falusi csok-kal szeretnének kistelepülésen lakást venni, a korábban megvett ingatlan eladásával, az akkori támogatás visszafizetése után igényelhetik a falusi csokot. Az általános csok keretében korábban megvett ingatlan felújítását a falusi csok támogatásaiból is lehet fedezni, ha a lakás a program által preferált kistelepülésen található.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Durva lehúzás az M7-esen: ezzel a trükkel megmentheted a pénzed
Muszáj előre tervezni, ha a Balcsira, Horvátországba indulsz!


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

08.06-08.12
Országos

Aldi

08.06-08.12
Országos

Auchan

08.06-08.12
Országos

Spar

07.30-08.05
Országos

Interspar

07.30-08.05
Országos

Tesco

07.30-08.05
Országos

Lidl

07.30-08.05
Országos

Aldi

07.30-08.05
Országos