33 °C Budapest
Vintage carved stone Bank Sign

Fontos változás vár az MKB ügyfeleire: felfügesztik a babaváró, CSOK, lakáshitelek értékesítését

2022. március 3. 12:06

Az MKB honlapján és a hirdetményeiben megjelent tájékoztatás alapján a bank számos termékének értékesítését felfüggeszti. Érintett a Babaváró hitel, a piaci lakáshitel, a fogyasztóbarát lakáshitel, valamint a zöld hitel is. A Bankmonitor szakértői szerint pánikra nincsen ok, a pénzintézet ugyanis egyesül a Budapest Bankkal. Jó eséllyel ezek a lépések a fúzió miatt történnek.

A MKB honlapján és hirdetményében számos meglepő elemmel találkozhatunk, a pénzintézet ugyanis felfüggeszti egyes termékeinek forgalmazását, derül ki a Bankmonitor legújabb cikkéből. (Hozzá kell tenni, hogy számos konstrukció csak átmenetileg nem lesz elérhető a banknál.)

Az érintett termékek körét a következő táblázat tartalmazza:

Jól látható, hogy elsősorban hiteltermékeket és támogatott konstrukciókat érinti a változás. A legtöbb jelzáloghitel konstrukció március 5-től nem lesz elérhető a bankban, míg a Babaváró kölcsönt március 18-ig lehet igényelni.

Számos konstrukció újraindításáról részletes tájékoztatást április 1-től lehet majd találni a bank oldalán. Ilyen konstrukció például a Babaváró, a Zöld hitel, a CSOK, és a fogyasztóbarát lakáshitel is. Ugyanakkor várhatóan a többi termék is elérhető lesz a következő hónaptól.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mi a helyzet a Budapest Bankkal?

Jó eséllyel a változtatások, a termékek átmeneti kivezetése a Budapest Bank és az MKB fúziója miatt vált szükségessé, melyre 2022.03.31-én kerül sor. A fúzió a másik fél termékeit is érintheti, ugyanakkor a Budapest Bank honlapján cikkünk megjelenéséig nem találtunk hasonló információkat. Mindkét pénzintézetet megkerestük a témával kapcsolatban, válaszaik alapján cikkünket folyamatosan frissíteni fogjuk.


 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. július 4. 11:59
Az orosz aranyra vonatkozó nyugati importtilalom bejelentését követően nem lehetett érdemi piaci rea...
Kiszámoló  |  2022. július 3. 16:37
Bő ötven éve nem zárt olyan rossz első félévet az S&P 500, mint idén, 20% feletti zuhanás lett a...
Összkép  |  2022. július 2. 18:20
Egy új nemzedék lép be a felnőtt világba, az 1995 és 2009 között született Z generáció. A jövő egyre...
Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 4. hétfő
Ulrik
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?