2 °C Budapest
Ennyi volt: felfüggeszti jelzáloghitelezését az egyik magyarországi bank

Ennyi volt: felfüggeszti jelzáloghitelezését az egyik magyarországi bank

2020. február 18. 12:56

A Sberbank Magyarország felfüggeszti a jelzáloghitelezést - szúrta ki a Bank360.hu.

Frissítés! Cikkünk megjelenése után az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünknek a Sberbank:

A jelzáloghitelezés helyett a Sberbank az egyéb hitelekre, kölcsönökre koncentrál a lakossági szegmensben. A 2020. február 17-én nyilvánosságra hozott hirdetménye alapján 2020. március 2-tól a Sberbank Magyarország Zrt. felfüggeszti a jelzálog alapú lakossági hiteltermékeinek forgalmazását és az egyéb hitel- és kölcsön termékeire kívánja helyezni a hangsúlyt ebben a szegmensben. A Sberbanknál jelenleg lakossági jelzáloghitellel rendelkező ügyfelek számára nincs semmilyen teendő, a kölcsönszerződésüket valamint ügyfél kiszolgálásukat érintően nem történik változás. A Sberbank vállalati ügyfeleit a változás nem érinti. A Sberbank Magyarország Zrt. a személyi kölcsön és a babaváró kölcsön piacon kedvező termékeivel a piac egyik meghatározó szereplője. A közeljövőben a bank a lakossági piacon több új terméket és fejlesztést kínál majd meglévő és új ügyfelei számára.

Az orosz Sberbank hazai leánybankja március 2-ával felfüggeszti a jelzáloghitelezést a magyar lakossági ügyfelek részére - értesült a portál. A hirdetmények alapján a banknál március 2-től nem igényelhető 

  • piaci kamatozású lakáshitel, 
  • Fair lakáshitel kiváltásra, 
  • piaci kamatozású szabad felhasználású jelzáloghitel,
  • sem Priority lakáshitel.

A Bank360.hu úgy tudja, hogy üzletpolitikai döntés született. A Sberbank az elmúlt években leginkább a személyi kölcsönök piacára koncentrált, ezen a téren kínáltak nagyon kedvező kamatozással hiteleket az ügyfeleknek. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 14. szerda
Tibor
15. hét
EZT OLVASTAD MÁR?