7 °C Budapest

Ezt a több százezres kiadást megéri bevállalni a szépségért (x)

Pénzcentrum
2019. június 5. 10:30

A szép, szabályos fogsor már rég nem szerencse kérdése. Rengeteg lehetőségünk van, hogy korrigáljunk, ha elégedetlenek vagyunk azzal, amit a természettől kaptunk. Akinek szüksége van a kezelésre, jellemzően már tinédzserkorban átesik a fogszabályozáson, de manapság az sem ritka, hogy felnőtt korban tesszük le a voksunk a tökéletes mosoly mellett.

A felnőtt fogszabályozásra akár befektetésként is tekinthetünk, hiszen több felmérés is bizonyítja, hogy a szép mosollyal rendelkezők általában magabiztosabbak, ezáltal sikeresebbek a munkájukban.

Hosszú évekbe és egy kisebb vagyonba kerül egy szép fogsor manapság, ezért utánajártunk, mennyiből jön most ki, mire kell odafigyelni és milyen lehetőségeink vannak, ha külső forrásból, például hitelből finanszírozzuk a fogszabályozást

Már sikk a fogszabályzó

A fogszabályozással foglalkozó Doctor Dent alapítója, Dr. Balla László szerint a fogszabályozás nagyon sokat fejlődött az elmúlt 10 évben: szebb, praktikusabb, hatékonyabb fogszabályzókat készíttethetünk. A régi, lassú, gyakori visszajárást igénylő, nehezen tisztítható, kényelmetlen fogszabályzókat bátran elfelejthetjük Dr. Balla szerint, aki ByeAlex mosolyáért is felelős. A fogszabályzó szakorvos elmondta, hogy ma már nem kell szégyellni a fogszabályzó hordását. Sőt, kifejezetten státuszszimbólummá vált Hollywood, a sportpályák vagy éppen a színpadok csillagai között: Tom Cruise, Morgan Freeman, Celin Dion, Miley Cyrus, David Beckham, Christiano Ronaldo egyaránt büszkén vállalja, hogy a mai mosolyát egy jó fogszabályzónak köszönheti.

Így vagy úgy, de költséges kezelésről van szó: persze ez több tényezőtől és a páciensek igényeitől is függ, de az online elérhető árlisták alapján bőven a pénztárcába kell nyúlni.

A legolcsóbb opciókat választva készülékkel, konzultációval és kezeléstervvel együtt is nagyjából 200 000 forinttal kell belevágnunk, és ekkor még nem számoltunk az addicionális költségekkel, mint például a további egyeztetések és igazítások. Ez könnyen jelenthet negyedévente tetemesebb, több tízezer forintos kiadást.

Persze ez még csak a kezdet. Modernebb, márkásabb eszközök ennek többszörösébe kerülnek, például középkategóriában fogívenként 250 000 forintot is fizethetünk, de aki nem sajnálja a rávalót, 2 000 000 forintért teljes alsó-felső belső fogszabályozó kezelést kaphat. Arról pedig nem is beszéltünk, hogy a fogszabályzó eltávolítása után következő retenciós szakaszban újabb két sín felhelyezése szükséges, amely szintén 100 000 forinttal terhelheti a kasszát.

Ha nincs mihez nyúlni

A nagyobb összegű, nem várt kiadásokat a legjobb ilyen esetre félretett vésztartalékból, megtakarításból rendezni - tanácsolja Veres Patrik, a Bank360 szakértője. Sajnos a kutatások szerint a magyar társadalom kétharmada úgy érzi, nincs felkészülve egy váratlan kiadásra. Ha erre a célra mi sem tettünk még félre, mindenképpen megéri havonta kisebb összeget megspórolva elkezdeni egy 3-5 havi megélhetési költséget fedező tartalék felépítését. A felnőtt fogszabályozás szerencsére pénzügyileg tervezhető, ezért időben megkezdve az anyagi felkészülést, nem feltétlenül jelent gondot.

Más orvosi kiadásra, hirtelen felmerülő több százezres számla rendezésére a szabad felhasználású személyi kölcsönök jelenthetnek végső esetben segítséget a szakértő szerint azok, akik egyébként stabilabb anyagi lábakon állnak és probléma nélkül tudják vállalni a hitel törlesztését. A kalkulációk alapján 1 500 000 forintot 60 hónapra akár már kevesebb, mint 30 000 forintos törlesztőrészlet mellett is igényelhetünk, a kamat ráadásul végig fix, azaz nem kell tartanunk a törlesztő váratlan emelkedésétől.

Persze ahány eset, annyi jó megoldás a hitelek terén is. A Bank360 szakértője azt tanácsolja: használjunk kalkulátort és hasonlítsuk össze a bankok ajánlatait, hiszen azonosnak tűnő hitelek között végül százezer vagy akár milliós különbségek is lehetnek, amikor vissza kell fizetni.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 19. 16:26
Megvan, mennyibe kerül majd az HBO Maxot, a discovery+ szolgáltatást és az Eurosportot egyesítő stre...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Holdblog  |  2024. április 19. 12:25
Megint immáron nyolcadik alkalommal mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem