6 °C Budapest

300 000 forintra van szükséged? Ezekkel a kölcsönökkel nem nyúlsz mellé januárban (x)

Pénzcentrum
2019. január 28. 14:02

Ha betett a pénztárcádnak az évkezdés, akár már egy órán belül is kaphatsz hitelt. Persze egyáltalán nem mindegy, hogy a temérdek ajánlat közül melyiket választod. Januárban ezek a legkedvezőbb kölcsönök a kalkulációk szerint.

Tíz- ötven- vagy akár százezer forint. Ennyivel többet fizethetsz feleslegesen, ugyanazért a kölcsönért attól függően, hogy melyik banknál veszel fel hitelt januárban. Ha a karácsonyi szezon túl megterhelő volt a családi kasszának és más lehetőség nincs, sokan a gyorskölcsönök felé fordulnak.

Ezek azok a hitelfajták, amelyek egyszerűen igényelhetők és legkésőbb két munkanapon belül a számlánkon van a pénz. Előnyük, hogy könnyen, akár online is igényelhetünk, ám általában csak kisebb összeget vehetünk fel így rövid futamidővel. Mindenképpen csak átmeneti segítség lehet, ha időlegesen összekuszálódtak a pénzügyek és áthidaló megoldásra van szükség.

"Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy honnan, melyik pénzintézettől vesszünk fel kölcsönt" - árulta el a Pénzcentrumnak Veres Patrik, a Bank360 szakértője. Minden sürgetés ellenére érdemes megfontoltan választani és az első utunkba eső bank helyett felmérni a lehetőségeket, hogy melyik pénzintézetnél milyen ajánlatokkal várnak minket. Az összehasonlítások szerint ugyanis tízezrek múlhatnak a döntésen.

A Bank360 kalkulátora egy egyszerűen használható ingyenes eszköz. Könnyedén utánajárhatunk annak, hogy hol éri meg a gyorskölcsönt felvenni. Ha például mindössze 300 000 forintra van szükségünk és nem akarjuk a hitelező bank általa biztosított folyószámlára utaltatni a fizetésünket, könnyedén kiderül, melyik a legkedvezőbb ajánlat.

36 hónapos futamidő mellett jelenleg a Provident kölcsöne kerül a legkevesebbe, itt ugyanis a futamidő végén 349 128 forint lesz a teljes összeg, amit visszafizetünk kamattal és egyéb díjakkal együtt. A Provident után a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne a befutó, új ügyfeleknek most kamatkedvezménnyel, így a teljes díj 363 132 forint lesz. Dobogós a Sberbank Fair Express kölcsöne is. Hitelösszeggel, kamattal és díjakkal együtt végül 376 640 forintot fizetünk vissza.

Már ebből az összehasonlításból is látszik, hogy a legkedvezőbb ajánlatok között is több tízezer forint lehet a különbség, pedig ugyanakkora hitelt veszünk fel. De nézzük meg, mi a helyzet, ha nagyobb céljaink vannak év elején és mondjuk rendbe raknánk a lakást 1 millió forintból. Ehhez vállaljuk, hogy a hitelező bankhoz utaltatjuk a fizetésünket, a futamidő pedig 60 hónap.

Ebben az esetben már a Sberbank ajánlata a kedvezőbb, 1 308 425 forintot kell végül visszafizetnünk. A kalkuláció szerint mindössze 415 forinttal drágább a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsöne, ahol a teljes visszafizetendő összeg végül 1 308 840 forint, majd egy nagyobb ugrással a Raiffeisen kölcsönét érdemes még megvizsgálni, ahol szintén kamatkedvezménnyel igényelhetnek most az új ügyfelek. A teljes visszafizetendő összeg 1 348 740 forint, azaz nagyjából 40 ezer forinttal kerül többe a legkedvezőbb ajánlathoz képest ez a személyi kölcsön. Csak egy példa, hogy szemléltessük az összehasonlítás fontosságát: a kalkulációban szerepel olyan kölcsön is, amelynél a teljes visszafizetendő összeg 1 500 000 forint fölé rúg, és több mint 200 000 forinttal drágább a januári dobogós ajánlatoknál.

Most még kedvező?

A Bank360 szerint a rekordalacsony kamatszintek a gyorskölcsönök piacán is olcsóbbá tették a hiteleket, így az évekkel korábbi kamatokhoz képest most sokkal olcsóbban jövünk ki, ha innen finanszírozzuk az évkezdést. Ráadásul ma már a gyorskölcsönök és személyi kölcsönök fix kamatozású, biztonságos kölcsönök a legtöbb bank kínálatában, így most, a kamatemelési ciklus kapujában nem kell tartanunk attól, hogy megnövekedne a törlesztőrészlet. Biztonság és olcsóság ide vagy oda, időt szánni az összehasonlításra még így is kell, hiszen láthattuk: akár több százezer forinttal is többe kerülhet ugyanakkora hitel megegyező futamidővel. Megéri tehát kalkulálni, ne dobjunk ki pénzt az ablakon 2019-ben sem!

(x)

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 19. 16:26
Megvan, mennyibe kerül majd az HBO Maxot, a discovery+ szolgáltatást és az Eurosportot egyesítő stre...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Holdblog  |  2024. április 19. 12:25
Megint immáron nyolcadik alkalommal mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem