9 °C Budapest

Dupla kamattal támadnak a lehúzós karácsonyi gyorskölcsönök

2016. december 12. 05:30

Egyre többen választják a karácsony előtti bevásárláshoz a személyi kölcsönöket, nem mindegy viszont, hogy melyik banknál veszünk fel hitelt. A kamatok között akár kétszeres különbség is lehet, így a megfelelő termékkel százezreket spórolhatunk. Körképben mutatjuk meg, hol találod most a legolcsóbb személyi kölcsönt.

A karácsony előtti nagybevásárlást egyre többen oldják meg áruhitel helyett személyi kölcsönből, ezzel ugyanis több boltból is beszerezhetünk ajándékot, ráadásul a karácsonyfát és az ünnepi menüt is fizethetjük ebből. A jegybanki adatok szerint egyébként

a személyi kölcsönök kamatai az utóbbi években tulajdonképpen mélyrepülésbe kezdtek,

ennek köszönhetően pedig már több olyan terméket is találunk, amelynek 10 százalék alatti kamatai vannak. Persze jelentős különbségek vannak az egyes bankok ajánlatai között, ezért megvizsgáltuk, hogy melyik pénzintézethez érdemes fordulni kölcsönért.

Ki a legolcsóbb?

A legolcsóbb személyi kölcsön megtalálásához két számítást végeztünk. Mind a két esetben 1 millió forintot igényeltünk három éves futamidőre. Az egyik számításnál 200 ezer, a másiknál 300 ezer forintos havi nettó igazolható, számlára érkező jövedelemmel számoltunk.

A 200 ezer forintos jövedelemnél a legolcsóbb ajánlatot az MKB nyújtja, náluk 11,34 százalékos THM mellett vehetünk fel személyi kölcsönt, ami 32 ezer forintos törlesztőrészletet jelent. A különbségek egyébként jelentősek, több banknál is 15 százalék feletti a THM, ami azt jelenti, hogy a hitel után fizetett összes költség 162 ezer forint helyett akár 347 ezer forint is lehet.

A magasabb jövedelemi kategóriában (havi 300 ezer forint) viszont a legtöbb bank olcsóbban ad kölcsönt, ami elsősorban a kisebb kockázat miatt lehet így. Itt a K&H ajánlata a legolcsóbb (31 ezer forintos törlesztőrészlet), így az MKB a második helyre szorul a 32 ezres havi részlettel. Érdemes még kiemelni a CIB-et is, amely ekkora jövedelem mellett 10 százalék alatti THM-mel, 32 ezer forintos havi részlettel kínál hitelt. Az első három helyezettnél a törlesztőrészletben kevesebb, mint ezer forintos különbséget fedezhetünk fel.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mi alapján döntsünk?

A THM-nél, a törlesztőrészleteknél és a teljes visszafizetendőben is csak kisebb különbségek vannak a személyi kölcsönök dobogós helyezettei között, így ezek alapján úgy tűnhet, hogy mindegy, melyik bankot választjuk. Lényeges azonban, hogy a kedvezményes kamathoz az adott banknál folyószámlát kell nyitnunk, beérkező jövedelemmel, emiatt pedig

érdemes azt a bankot választani, amely a legalacsonyabb számlavezetési költségeket ajánlja.

Persze nem ez az egyetlen tényező, amit érdemes figyelembe vennünk. Ha ugyanis más pénzügyi terméket is szeretnénk igénybe venni a banknál, akkor olyan pénzintézethez érdemes fordulni, ahol ehhez a termékhez (pl: számlavezetés) szintén jó feltételekkel juthatunk hozzá. 

A legjelentősebb termék viszont a lakáshitel lehet, amelynek a költségei (kamata) minden egyéb banki terméknél jelentősebbek, így ha olyan bankot választunk, amely alacsony lakáshitel kamatokat kínál, akkor ezzel is jól járhatunk. Ugyan vannak kivételek, azonban általánosságban elmondható, hogy azok a bankok kínálnak olcsó személyi kölcsönt, amelyeknél a lakáshitel is alacsony kamatozású.

Ezen a héten olvasóink ügyes-bajos kérdéseit is várjuk "szémélyi kölcsön", illetve "szabadfelhasználású jelzáloghitel" témakörökben. A legérdekesebb megkeresésekre az MKB Bank szakértője válaszol majd. Címünk: penzcentrum@penzcentrum.hu

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 19. 16:26
Megvan, mennyibe kerül majd az HBO Maxot, a discovery+ szolgáltatást és az Eurosportot egyesítő stre...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Holdblog  |  2024. április 19. 12:25
Megint immáron nyolcadik alkalommal mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem