Dupla kamattal támadnak a lehúzós karácsonyi gyorskölcsönök

Dupla kamattal támadnak a lehúzós karácsonyi gyorskölcsönök

2016. december 12. 05:30

Egyre többen választják a karácsony előtti bevásárláshoz a személyi kölcsönöket, nem mindegy viszont, hogy melyik banknál veszünk fel hitelt. A kamatok között akár kétszeres különbség is lehet, így a megfelelő termékkel százezreket spórolhatunk. Körképben mutatjuk meg, hol találod most a legolcsóbb személyi kölcsönt.

A karácsony előtti nagybevásárlást egyre többen oldják meg áruhitel helyett személyi kölcsönből, ezzel ugyanis több boltból is beszerezhetünk ajándékot, ráadásul a karácsonyfát és az ünnepi menüt is fizethetjük ebből. A jegybanki adatok szerint egyébként

a személyi kölcsönök kamatai az utóbbi években tulajdonképpen mélyrepülésbe kezdtek,

ennek köszönhetően pedig már több olyan terméket is találunk, amelynek 10 százalék alatti kamatai vannak. Persze jelentős különbségek vannak az egyes bankok ajánlatai között, ezért megvizsgáltuk, hogy melyik pénzintézethez érdemes fordulni kölcsönért.

Ki a legolcsóbb?

A legolcsóbb személyi kölcsön megtalálásához két számítást végeztünk. Mind a két esetben 1 millió forintot igényeltünk három éves futamidőre. Az egyik számításnál 200 ezer, a másiknál 300 ezer forintos havi nettó igazolható, számlára érkező jövedelemmel számoltunk.

A 200 ezer forintos jövedelemnél a legolcsóbb ajánlatot az MKB nyújtja, náluk 11,34 százalékos THM mellett vehetünk fel személyi kölcsönt, ami 32 ezer forintos törlesztőrészletet jelent. A különbségek egyébként jelentősek, több banknál is 15 százalék feletti a THM, ami azt jelenti, hogy a hitel után fizetett összes költség 162 ezer forint helyett akár 347 ezer forint is lehet.

A magasabb jövedelemi kategóriában (havi 300 ezer forint) viszont a legtöbb bank olcsóbban ad kölcsönt, ami elsősorban a kisebb kockázat miatt lehet így. Itt a K&H ajánlata a legolcsóbb (31 ezer forintos törlesztőrészlet), így az MKB a második helyre szorul a 32 ezres havi részlettel. Érdemes még kiemelni a CIB-et is, amely ekkora jövedelem mellett 10 százalék alatti THM-mel, 32 ezer forintos havi részlettel kínál hitelt. Az első három helyezettnél a törlesztőrészletben kevesebb, mint ezer forintos különbséget fedezhetünk fel.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mi alapján döntsünk?

A THM-nél, a törlesztőrészleteknél és a teljes visszafizetendőben is csak kisebb különbségek vannak a személyi kölcsönök dobogós helyezettei között, így ezek alapján úgy tűnhet, hogy mindegy, melyik bankot választjuk. Lényeges azonban, hogy a kedvezményes kamathoz az adott banknál folyószámlát kell nyitnunk, beérkező jövedelemmel, emiatt pedig

érdemes azt a bankot választani, amely a legalacsonyabb számlavezetési költségeket ajánlja.

Persze nem ez az egyetlen tényező, amit érdemes figyelembe vennünk. Ha ugyanis más pénzügyi terméket is szeretnénk igénybe venni a banknál, akkor olyan pénzintézethez érdemes fordulni, ahol ehhez a termékhez (pl: számlavezetés) szintén jó feltételekkel juthatunk hozzá. 

A legjelentősebb termék viszont a lakáshitel lehet, amelynek a költségei (kamata) minden egyéb banki terméknél jelentősebbek, így ha olyan bankot választunk, amely alacsony lakáshitel kamatokat kínál, akkor ezzel is jól járhatunk. Ugyan vannak kivételek, azonban általánosságban elmondható, hogy azok a bankok kínálnak olcsó személyi kölcsönt, amelyeknél a lakáshitel is alacsony kamatozású.

Ezen a héten olvasóink ügyes-bajos kérdéseit is várjuk "szémélyi kölcsön", illetve "szabadfelhasználású jelzáloghitel" témakörökben. A legérdekesebb megkeresésekre az MKB Bank szakértője válaszol majd. Címünk: penzcentrum@penzcentrum.hu

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
EZT OLVASTAD MÁR?