19 °C Budapest
Sok az érdeklődő a családi csődvédelem iránt

Sok az érdeklődő a családi csődvédelem iránt

MTI
2015. szeptember 10. 12:01

Jelentős az érdeklődés a családi csődvédelem iránt - mondta Rétvári Bence, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke. Kiemelte: azoknak kell elsők között, október végéig benyújtani a kérelmet, akik forintosított devizahitellel rendelkeznek. Az első eljárás Csongrád megyében volt.

A politikus tájékoztatása szerint az első öt napban mintegy ötezer kattintást regisztráltak a csodvedelem.gov.hu oldalon, ebben vannak visszatérő és új érdeklődők is, az új érdeklődők aránya a fenti szám kétharmada. A dokumentum tényleges beadásról a főhitelezőktől kapott információ alapján lehet majd beszámolni.

A területi családi csődvédelmi szolgálatoknál is folyamatos az érdeklődés. Személyesen és telefonon is több százan érdeklődtek. A kitöltendő nyomtatványok ugyan elsőre nagyon vaskosnak tűnnek, de mivel csak az érintettre vonatkozó részeket kell kitölteni benne, ezért gyorsan lehet haladni. Például a jövedelmi jogcímek lehetősége a kérelmen közel ötven, de általában mindenkinek csak egy-két forrásból van jövedelme, elég azokat a részeket kitölteni - mondta politikus, aki javasolta, mindenki minél előbb keresse meg főhitelezőjét, hogy az eljárás elindulhasson.

Kitért arra is: azoknak kell elsők között, október végéig benyújtani a kérelmet, akik forintosított devizahitellel rendelkeznek. A területi családi csődvédelmi szolgálatok, melyek a kormányhivatalokban találhatók, készséggel segítenek minden krízisben levőnek. Az első családi csőd védelmi eljárás Csongrád megyében indult.

Kitért arra is: összesen száz kormánytisztviselőt képeztek ki, belőlük kerülnek ki a családi vagyonfelügyelők. A képzéseket az Igazságügyi Minisztérium és az Igazságügyi Hivatal közös szervezésében, a kormányhivatalokat felügyelő Miniszterelnökséggel együttműködve szervezték.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A képzés egyhetes turnusokban zajlott Budapesten és más városokban augusztus 10-e és szeptember elsejére között. Ismertetése szerint a képzés alapvetően az új törvény részletes magyarázatára és a hozzá szervesen kapcsolódó polgári jogi, pénzügyi jogi, banküzemtani környezet alapos bemutatására koncentrált. A képzésben egy nap az úgynevezett technikai ismeretek elsajátítást szolgálta, a családi vagyonfelügyelők által kezelt eljárási folyamatok részletes megismertetését, bemutatta a közhiteles nyilvántartásként működő ARE (Adósságrendezési Nyilvántartás) működését, és a vagyonfelügyelők munkáját segítő elektronikus ügykezelői rendszer legfontosabb elemeit.

Az Igazságügyi Minisztérium és az Igazságügyi Hivatal már tervezi az újabb képzést is, ez október végén, november elején lehet. Itt nemcsak a vagyonfelügyelők tárgyi tudását kívánják tovább növelni, hanem olyan személyiségfejlesztő oktatásban is részt fognak venni, amely a kapcsolatteremtő, konszenzusépítő képességeket javítja, és mediátori ismeretekkel is ellátja a részt vevőket. A vagyonfelügyelők folyamatos továbbképzését pedig az Igazságügyi Hivatal szervezeti egységeként működő Igazságügyi Jogakadémia fogja a jövőben ellátni.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 17. 05:57
Egy csúcsszínvonalú Bel Air-i (Los Angeles, Kaliforna) kastély 87,8 millió dollárért szerepelt egy á...
MEDIA1  |  2022. május 16. 19:44
Starcz Ákos vezérigazgató megkeresésünkre azt mondta, szerinte ez nem kirívó egy ekkora szervezetben...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 14. 20:09
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 13. 07:35
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy munka miatt költöznöm kell, ezért arra gondoltam, hogy le...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?