16 °C Budapest

5 dolog, amire nyáron is jól jöhet az olcsó hitel

2015. július 6. 05:45

Légkondit vennél a hőségben? Már most készülsz az iskolakezdésre? Tengerparti nyaralásról álmodozik a család? Személyi kölcsönt kisebb összegektől akár több millió forintig is felvehetsz - a nyári időszakban pedig különösen jól jöhet.

Sokan idegenkednek a személyi kölcsöntől, pedig bőven van olyan élethelyzet, amikor gyorsan és egyszerűen kisegítheti a családot. Az sem mellékes, hogy akár már 1-2 millió forint személyi kölcsönt is felvehetünk egyszerűbb, meglehetősen kedvező feltételek mellett. Bankunktól, az igénylési folyamattól függően 1-2 hét elteltével általában már megkaphatjuk a várt összeget - de találhatunk olyan hitelintézetet is, amelynél alapvetően rövidebb az ügyintézés.

A piacon található személyi kölcsönök között már valamivel 10 százalék feletti kamattal is találhatunk ajánlatokat, de 15 százalék alatti kamattal alapvetően már kedvező, versenyképes ajánlatokról beszélhetünk. Fontos persze az is, hogy körültekintően vegyük fel a személyi kölcsönt, kérdezzünk rá a részletekre, a törlesztés pontos menetére - és azzal is legyünk tisztában, mi történik, ha megcsúszunk a törlesztőrészlettel.

A legtöbb banknál a személyi kölcsön szabad felhasználású, azaz az egy összegben felvett pénzt gyakorlatilag bármire elkölthetjük. A nyári időszakban sok olyan kiadás van, amire jól jöhet: most 5 olyan élethelyzetet mutatunk, amit ilyenkor is praktikus lehet személyi kölcsön segítségével megoldani.

1. Esküvő

A legtöbben a nyári hónapokban házasodnak, különösen kedvelt hónapnak számít a július és az augusztus - derül ki a KSH adataiból. Egy esküvő megszervezése nem kis feladat, ráadásul az érte kifizetett összeg is nagyban függ attól, hogy hány embert hívunk meg a lagziba és milyen helyszínt választunk. Az ügyesebb és szerényebb párok megúszhatják milliós összeg alatt, de ez a ritkábbik eset. Sokan nem akarnak spórolni a nagy napon, így a végösszeg akár 2-3 millió forintra is rúghat. A személyi kölcsön a friss házaspár likviditási problémáira nyújthat megoldást, hiszen a szerencsésebb párok az esküvőn befolyt pénzből akár vissza is tudják fizetni a felvett összeget.

2. Lakásfelújítás

A korábbi évek tapasztalatai alapján a nagy nyári melegben adják el az áruházak a legtöbb klímát és ventillátort, ugyanis a magyar vásárlók elsősorban gyors megoldást keresnek a hőség ellen. A légkondi vásárlás azonban nem pénztárca kímélő, találtunk a kínálatban 300 ezer forint feletti terméket is. A nyári szabadság alatt juthat időnk a lakásfelújítására is, lecserélhetjük a nappaliban a bútorokat vagy modernizálhatjuk a konyhánkat, fürdőszobánkat új gépekkel. Ne felejtsük el, hogy most pályázhatunk új mosógépre féláron, erről a részleteket ITT olvashatod.

3. Külföldi munkavállalás

A külföldi munkák a legtöbb esetben magasabb fizetéssel kecsegtetnek, de a munkakezdés általában nem a fizetéssel kezdődik. Élni, lakni és közlekedni az addig is kell, ráadásul a lakbért a beköltözéskor általában adott hónapra ki kell fizetnünk, sőt, kéthavi bérleti díjnak megfelelő kauciót is le kell tennünk. Ezért csak megfelelő anyagi háttérrel vágjunk neki egy ilyen útnak - olvasható a Konzuli Szolgálat honlapján. A Magyarországról elvándorlók leggyakrabban az Európai Unió tagállamait választják, ezen belül pedig Németország, Nagy-Britannia, és Ausztria tartozik a legkedveltebb célországok közé - mutatja a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2014-ben készített felmérése.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

4. Tanévkezdés

Már a nyári szünetben is érdemes lehet a közeledő tanévkezdésre gondolni. Egy tavaly készített felmérés szerint a tanévkezdés átlagosan 58 ezer forintba kerül gyermekenként. A legnagyobb terhet a megfelelő ruházat és lábbelik, valamint a taneszközök és tankönyvek beszerzése jelenti. A kutatásból az is kiderült, hogy minden hatodik szülő elképzelhetőnek tartja, hogy hitelt vegyen fel a költségek fedezésére.

5. Utazás

Egy nyaralás költségei elég magasra rúghatnak, különösen akkor, ha az egész családdal együtt megyünk pihenni. Például egy nagyobb utazási irodán keresztül 2 felnőtt és 2 gyerek részére egy Olaszországi utazást 7 éjszakára ellátás nélkül 139 ezer forintért találtunk. Ehhez jönnek még hozzá az egyéb kiadások, a napi kávé ára vagy egy ebéd egy étteremben, ez fejenként legalább plusz 30 000 - 50 000 forinttal számolható. Így egy tengerparti nyaralást 220-260 ezer forintnál kevesebből nehezen úszhatunk meg egy 4 fős család részére. Az utazás megtervezésekor kevesen számolnak azzal, hogy a külföldi nagyvárosokban a mindennapi apróságok is sokkal többe kerülhetnek.

Várjuk olvasóink kérdéseit a témával kapcsolatban, szerda délig. 
Címünk: penzcentrum@penzcentrum.hu 
A kérdésekre a Sberbank szakértői válaszolnak.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 29. 08:35
Négy epizód készül az olimpiai, Európa-bajnoki és világbajnoki címet is megszerző profi magyar boksz...
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm