16 °C Budapest
Orbán: ezért van szükség a devizahitelek kivezetésére

Orbán: ezért van szükség a devizahitelek kivezetésére

2014. november 14. 08:58

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban ma reggel a devizahitelek kötlelző forintosításáról azt mondta, hogy elvi kérdés az átváltás, hiszen a devizahitelezés támogatása vezetett oda, hogy a magyar családok bajba kerültek. Kifejtette azt is, hogy a fair bankokról szóló törvény megszüntetheti az uzsorát.

A miniszterelnök az elmúlt évek legnagyobb sikerének tartja, hogy teljesítik a devizahitelesek felé tett ígéreteiket. Emlékeztetett: megígérte, hogy csökkenni fognak a törlesztőrészletek. Azt is vállalta korábban, hogy méltányos lesz az elszámolás, vagyis a devizahitelesek nem járhatnak jobban a forinthiteleseknél.

Azt is vállaltam, hogy ilyen többé nem fordulhat elő, ezért terjesztettük be a fair bankokról szóló törvényt

Arra a kérdésre, hogy miért piaci árfolyamon történt, Orbán Viktor kifejtette:

A célt már elértük, kicsit másképpen ugyan. Úgy számolok, hogy 1000 milliárd forintot át fogok irányítani a bankokhoz. Ezt végrehajtjuk, nem a forintosítással.

Arra a felvetésre, hogy miért kötelező a forintosítás, a kormányfő kifejtette:

Ez egy fontos elvi kérdés. Van egy-két kivétel, aki maradhat devizahitelben, de azt láttuk, hogy éppen ez a gondolkodásmód vezetett oda, ahol most vagyunk. Akkor ők jól kigondolták, hogy a devizahitellel kevesebbet fognak fizetni, és most ide jutottunk.Most ezer milliárdot kell erővel elvennem a bankoktól és oda kell adnom az embereknek, hogy ne szakadjon rájuk a tető. Ez egy kísértés, a devizahitel felvétele. Ezt kell megszüntetni.

- magyarázta Orbán Viktor az okát annak, hogy miért kell megszüntetni a devizahiteleket.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mi lesz akkor, ha a forint árfolyama kedvezőtlen lesz a jövőben? Akkor mi lenne a devizahitelesekkel? - vetette fel a kérdéseket a miniszterelnök azzal kapcsolatban, hogy mi lenne ha nem lenne kvázi kötelező a forintosítás. A fair bankokról szóló törvénnyel kapcsolatban kijelentette: megszünteti az uzsorát.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?