25 °C Budapest
Akár egymillió is lehet a magyar színésznő törlesztőrészlete

Akár egymillió is lehet a magyar színésznő törlesztőrészlete

Pénzcentrum
2014. október 4. 11:32

Az ismert színésznő, Oszter Alexandra házán jelenleg 120 millió forintos jelzálog van, amit a bankja jegyzett be az ingatlanra egy hitelfelvétel miatt. Kiszámoltuk, hogy mennyi lehet a kölcsön törlesztőrészlete, és megtudhatod, mennyibe kerülne egy átlagos lakáshitel felvétele.

Hatalmas adósság van Oszter Alexandra nevén, a 120 milliós jelzálogot 2008 nyarán jegyezték be egy budapesti ingatlanra, amelynek tulajdonosa Oszter Sándor lánya, az ugyancsak színész Alexandra - írja a Blikk.

Az iratok szerint egészen pontosan keretbiztosítéki jelzálog terheli a családi fészket, ahol Alexandra felnőtt. Ez azt jelenti, hogy a tulajdonos tulajdonképpen hitelkártyának használta az ingatlan tulajdoni lapját. Ilyenkor a bank a kötelezett részére - aki jelen esetben Oszter Alexandra - hitelkeretet bocsát rendelkezésre (ez most a kérdéses 120 millió forint volt), amellyel a kötelezett szabadon rendelkezhet, abból bármikor felhasználhat, arra bármikor visszafizethet összegeket.

Mennyi lenne a törlesztőrészlete a hitelnek?

Ha a 120 milliós tartozást vesszük alapul, akkor 15 éves futamidővel számolva a havi törlesztőrészlet mintegy 1 millió 146 ezer forintot tenne ki, és a teljes visszafizetendő összeg 206 millió lenne összesen. Ha viszont a futamidőt megnyújtjuk 30 évre, akkor már csak 881 ezer forint lenne a törlesztőrészlet, igaz így 317 milliót kellene visszafizetni a banknak. Természetesen ilyen nagy összegnél a hitelezők általában egyéni kedvezményeket adnak az ügyfeleknek, ráadásul a színésznő kölcsönszerződése eltér az általános konstrukciótól.

Egyébként, ha most szeretnénk lakáshitelt felvenni, akkor 15 évre ötmillió forinttal számolva a havi törlesztőrészletünk 48 ezer forint körül alakulna. Nagy eltérések lehetnek viszont abban, hogy melyik bankot keressük meg, illetve abban is, hogy milyen konstrukciót választunk. A lakáshitel kiválasztásáról korábbi cikkünkben olvashatsz részletesen. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2022. augusztus 8. 16:46
A hitelbl való ingatlanvásárlás elengedhetetlen eleme az értékbecslés, amely során felmérik a lakás...
MEDIA1  |  2022. augusztus 8. 16:07
A kormánypárti lap még márciusban, a választási kampányban tette közzé a most helyreigazított valótl...
Holdblog  |  2022. augusztus 8. 15:45
Globalizált korunk leglényegesebb jellemzinek egyike, hogy megválaszthatjuk, hol élünk, hol éljenek...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 8. 10:17
Idén a kriptoeszközök piacának egyik legnagyobb esését élhették át a befektetk. A kriptopiac jelenle...
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?