28 °C Budapest
Egymilliót keres havonta, mégsem képes kifizetni hiteleit a sztár

Egymilliót keres havonta, mégsem képes kifizetni hiteleit a sztár

Pénzcentrum
2014. augusztus 28. 18:00

Havonta egymilliót keres a TV2 sztárja, ennek tetemes részét viszont adósságai törlesztésére kénytelen fordítani. L. L. Junior lakását is eladta, hogy kikecmeregjen az adósságcsapdából, azonban továbbra is rajta van a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) a végrehajtással érintettek között. A devizahiteles mentőcsomagtól vár egy kis könnyítést.

Hiába adta el lakását és szabadult meg több végrehajtástól is L.L. Junior, továbbra is tetemes tartozást görget maga előtt az énekes. A bankjának körülbelül 12,5 millióval, a végrehajtónak félmillióval, az adóhivatalnak, a társasháznak és a közüzemi szolgáltatóknak pedig több százezer forinttal tartozott az ingatlan eladása előtt - írja a Blikk. Ebből törlesztetett körülbelül nyolcmilliót a bankja felé, a szolgáltatókkal pedig részletfizetésben állapodott meg.

Pedig a TV2 sztárja közel egymillió forintot keres havonta.

Ennek 70-80 százalékát fordítja törlesztésre, a többi a családra és a mindennapi megélhetésre megy el.

A napilapnak elmondta, hogy bankjával azért nem tudott még megállapodni, mert a többi devizahiteleshez hasonlóan várja az énekes vélekedése szerint még az is lehetséges, hogy visszakap valamennyi pénzt.

Habár a pontos adatok és a szerződés ismerete nélkül nem lehet megmondani, hogy L. L. Junior számíthat-e visszatérítésre, azt viszont pontosan ki tudta számolni a Pénzcentrum, hogy a nehéz helyzetbe jutó Dávodi család mire számíthat. A TV2 Napló című műsorában egy tipikus magyar adóst megtestesítő családot mutattak be, akiknek szintén jár vissza valamennyi pénz a devizahiteles mentőcsomagnak köszönhetően. Az összeg kiszámításában Ráski Péter kollégánk volt Dávodiék segítségére. Hogy a szerződésük alapján mennyit pénzt kaphatnak vissza, arrólITTtudsz bővebben olvasni.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ráadásul Palkó István Portfoliós kollégánk nyilatkozata alapján a mostani tőketartozásnak átlagosan 19 százaléka jöhet le az elszámolások miatt. Ez igen jelentős összeg; a havi törlesztőrészletek ennek köszönhetően és a kötelező kamatcsökkentések miatt is csökkenni fog.

Ez azt jelenti, hogy átlagosan 27 százalékkal csökkenhetnek a törlesztőrészletek.

Palkó István ATV-s interjújáról ITTtudhatsz meg többet.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?