18 °C Budapest

Özönlenek a devizahitelesek javaslatai

Pénzcentrum
2013. október 6. 11:01

Október elejéig 307 javaslatot kapott a Magyar Bankszövetség a devizahitelezésben érintettek részéről a devizahiteles probléma kezelésére elindított konzultáció keretében - közölte a szervezet. Hét civil szervezet képviselőivel találkoztak is.

A közlemény így fogalmaz: "A Magyar Bankszövetség szeptember 19-én nyitotta meg a devizahitelezésben érintettek számára online konzultációs kapuját. Az ügyfelek és civil szervezetek nagy számban éltek a lehetőséggel, és a mai napig 307 db javaslat érkezett a konzultacio@bankszovetseg.hu email címre.

Ma, a személyes egyeztetések során, a Bankszövetség 7 civil szervezet képviselőivel találkozott. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy közvetlenül megismerjük, és figyelmet kapjon a devizahiteles ügyfelek álláspontja, helyzete, ezért több magánszemély javaslattevő ügyfél is meghívottja, résztvevője volt az egyeztetésnek.

A konzultációs folyamat során sokszínű javaslatok érkeztek, amelyek alapos szakmai végiggondolása, egymással és a társadalmi-gazdasági elvárásokkal való elemző összehasonlítása az eddigi komoly szakmai munka bázisán folyik. A megoldáskeresésben természetesen csak azokat a felvetéseket lehet hasznosítani, amelyek a kormányzati irányelvekkel is összhangban állnak.

A Bankszövetség legjobb szakmai tudása alapján, elkötelezetten dolgozik a devizahiteles kérdés társadalmilag, gazdaságilag egyaránt releváns megoldásán."

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mint ismeretes, a bankok november 1-jéig kaptak időt arra, hogy a devizahitel-szerződéseket az ügyfelek javára módosítsák, ennek hiányában a kormány várhatóan november elején benyújtja saját javaslatát a Parlamentnek a helyzet kezelésére.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 22. 16:17
Idealisztikus világban a pénzügyi befektetéseinket elsődlegesen a fenntarthatóság szempontjai alapjá...
Kiszámoló  |  2022. május 22. 12:05
Tizenhárom évig tartott a féktelen fesztivál a tőzsdéken és úgy általában az egész világgazdaságban....
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18