17 °C Budapest

Özönlenek a devizahitelesek javaslatai

Pénzcentrum
2013. október 6. 11:01

Október elejéig 307 javaslatot kapott a Magyar Bankszövetség a devizahitelezésben érintettek részéről a devizahiteles probléma kezelésére elindított konzultáció keretében - közölte a szervezet. Hét civil szervezet képviselőivel találkoztak is.

A közlemény így fogalmaz: "A Magyar Bankszövetség szeptember 19-én nyitotta meg a devizahitelezésben érintettek számára online konzultációs kapuját. Az ügyfelek és civil szervezetek nagy számban éltek a lehetőséggel, és a mai napig 307 db javaslat érkezett a konzultacio@bankszovetseg.hu email címre.

Ma, a személyes egyeztetések során, a Bankszövetség 7 civil szervezet képviselőivel találkozott. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy közvetlenül megismerjük, és figyelmet kapjon a devizahiteles ügyfelek álláspontja, helyzete, ezért több magánszemély javaslattevő ügyfél is meghívottja, résztvevője volt az egyeztetésnek.

A konzultációs folyamat során sokszínű javaslatok érkeztek, amelyek alapos szakmai végiggondolása, egymással és a társadalmi-gazdasági elvárásokkal való elemző összehasonlítása az eddigi komoly szakmai munka bázisán folyik. A megoldáskeresésben természetesen csak azokat a felvetéseket lehet hasznosítani, amelyek a kormányzati irányelvekkel is összhangban állnak.

A Bankszövetség legjobb szakmai tudása alapján, elkötelezetten dolgozik a devizahiteles kérdés társadalmilag, gazdaságilag egyaránt releváns megoldásán."

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Mint ismeretes, a bankok november 1-jéig kaptak időt arra, hogy a devizahitel-szerződéseket az ügyfelek javára módosítsák, ennek hiányában a kormány várhatóan november elején benyújtja saját javaslatát a Parlamentnek a helyzet kezelésére.

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?