20 °C Budapest

A pszichiáter is a hiányszakmák listáján

2013. február 12. 10:23

A közelmúltban hozták nyilvánosságra azt a listát, amely többek között tartalmazza a 2013-ra meghatározott egészségügyi hiányszakmákat valamennyi megyében. A hiányterületek között szerepel a neurológia, a gyermekfogászat és meglepő módon a pszichiátria is - írja a Magyar Hírlap.

A lap keddi számában nyilatkozó Németh Attilát, a Nyírő Gyula Kórház főigazgatóját azonban nem lepte meg a pszichiátria szereplése a listán, ugyanis általában a végzett orvosok nem preferálják ezt a szakterületet sem itt, sem máshol. Szerinte a legdivatosabb területek a sebészet, a belgyógyászat és a szülésznőgyógyász pálya.

"Számos tényező idézi elő, hogy kevés rezidens dönt végül a pszichiátriai szakvizsga mellett. Ennek egyik oka például az alacsony bérezés, a munkakörülmények sem ideálisak, és az is gondot jelent, hogy az elmeosztályokat általában a kórházak legrosszabb állapotú épületeiben helyezik el" - mondta a főigazgató.

A 2013-as hiányszakmák listájában található az aneszteziológia és intenzív terápia, a csecsemő- és gyermekgyógyászat, a gyermekfogászat, a gyermek- és ifjúságpszichiátria, az igazságügyi orvostan, az infektológia, a megelőző orvostan és népegészségtan, a neurológia, a nukleáris medicina, az orvosi laboratóriumi diagnosztika, az orvosi mikrobiológia, az ortopédia-traumatológia, az oxyológia és sürgősségi orvostan, a patológia, pszichiátria, radiológia, sugárterápia, transzfúziológia és a tüdőgyógyászat.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?