9 °C Budapest

Rossz hírekre gyengült a forint

Pénzcentrum
2012. december 7. 10:31

Az euróval szemben 283 körül "várakozik" a forint. Délután kiemelten fontos amerikai makroadatok érkeznek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A reggeli órákban tovább gyengült a forint, az euróval szembeni jegyzések a 284-es szinthez kerültek közel. A magyar gazdasági adatok nem adnak okot túl sok bizakodásra, közben az európai részvénypiacok is a negatív tartományban ingadoznak.


Szokatlanul nagy mértékben: 1,11 milliárd euróval csökkentek októberről november végére Magyarország nemzetközi tartalékai, így azok szintje 33,87 milliárd eurót tett ki, ami 2011. februárja óta a legalacsonyabb - közölte ma reggel az előzetes adatot a Magyar Nemzeti Bank.

Az előző évhez képest és az előző hónaphoz képest is 3,8%-kal esett vissza az ipari termelés októberben - derül ki a KSH jelentéséből. Az ipari termelés havi alapon 2011 decembere óta nem esett ekkorát.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A részletes adatok alapján harmadik negyedévben az előző negyedévhez képest 0,2 százalékkal csökkent a GDP Magyarországon. Az éves visszaesés (naptárhatással igazítva) 1,4 százalékos.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?