1 °C Budapest

Ezért rohanták meg a pénzváltókat

Pénzcentrum
2012. július 30. 17:37

Nem vásárolnak lényegesen több eurót az emberek most, hogy 280 forint alá süllyedt az árfolyam. Az egészséges spekuláció jellemzi ugyan az embereket, de többen félnek a közös valuta további gyengülésétől, amiért az eladások kiegyenlítik az euró vételek nagyságát. A pénzváltóknál most is, mint a nyaralási időszakban szinte mindig: inkább horvát kunát és török lírát vesznek a közelgő nyaralásra készülve.

A forinthoz képest jelentősen gyengült az euró, de emiatt sem vásárolnak lényegesen többet az emberek, mint amennyit forintra váltanak a pénzváltóknál. Ennek legfőbb oka, hogy többen félve az euró további gyengülésétől inkább most megszabadulnak valutatartalékuktól és vélhetőleg alacsonyabb árfolyamon vásárolják vissza azt - véli Exclusive Change egy munkatársa. Az általunk megkérdezett szakemberek szerint nem az euró gyengülése miatt keresik fel annyian a pénzváltókat. A nyaraláshoz szükséges pénzváltás már júniusban, az iskola végeztével megindult. Fogy a horvát kuna, török líra, bolgár leva.

Eközben a grafikonon:

A szerdától péntekig látott forintszárnyalás nagy részét sikerült ma reggelig megőriznie a magyar fizetőeszköznek, az euróval szemben, sőt kora délután tovább tudta fokozni erejét a jó külpiaci hangulat mellett. Így kissé 280 alatti szinten újabb tízhavi forintcsúcsról beszélhetünk. Ma lényeges makroadat sem hazánkban, sem külföldön nem jelenik meg, így elsősorban hangulati alapú lehet a kereskedés, amelyet a folytatódó amerikai tőzsdei vállalati gyorsjelentési szezon adatai is befolyásolhatnak.

A délutáni órákban, az amerikai részvénypiacok pozitív nyitásával párhuzamosan újabb erősödési hullám érte el a forint piacát. A forint euróval szembeni árfolyama egy óra alatt a 280,50-es szintről a 279,50-es szintre süllyedt.

 

 

NEKED AJÁNLJUK
Fedezetlen hitelezés infláció idején

Az infláció miatt nominálisan növekvő fogyasztás hozzájárulhatott a személyihitel-kihelyezés bővüléséhez, de a magasabb kamatkörnyezet keresletmérséklő hatása is egyre inkább érezhető.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. december 8. 19:07
Az egyik tanácsadást kérő ügyfél most kötött egy nyugdíjbiztosítást, a kérdés a szokásos volt, nem v...
MEDIA1  |  2022. december 8. 15:03
A Media1 megtudta, hogy még idén decemberben megújul a 90.9 Jazzy Rádió, és ezentúl egyszerűbb néven...
Holdblog  |  2022. december 8. 12:04
Mely nemzet képviselteti magát a legnagyobb létszámban a foci-világbajnokságon? Másként fogalmazva;...
MNB Intézet  |  2022. december 8. 11:10
A FIFA által rendezett futball-világbajnokság a világ második legnépszerűbb sporteseménye, több mint...
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?