4 °C Budapest

Ezért rohanták meg a pénzváltókat

Pénzcentrum
2012. július 30. 17:37

Nem vásárolnak lényegesen több eurót az emberek most, hogy 280 forint alá süllyedt az árfolyam. Az egészséges spekuláció jellemzi ugyan az embereket, de többen félnek a közös valuta további gyengülésétől, amiért az eladások kiegyenlítik az euró vételek nagyságát. A pénzváltóknál most is, mint a nyaralási időszakban szinte mindig: inkább horvát kunát és török lírát vesznek a közelgő nyaralásra készülve.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A forinthoz képest jelentősen gyengült az euró, de emiatt sem vásárolnak lényegesen többet az emberek, mint amennyit forintra váltanak a pénzváltóknál. Ennek legfőbb oka, hogy többen félve az euró további gyengülésétől inkább most megszabadulnak valutatartalékuktól és vélhetőleg alacsonyabb árfolyamon vásárolják vissza azt - véli Exclusive Change egy munkatársa. Az általunk megkérdezett szakemberek szerint nem az euró gyengülése miatt keresik fel annyian a pénzváltókat. A nyaraláshoz szükséges pénzváltás már júniusban, az iskola végeztével megindult. Fogy a horvát kuna, török líra, bolgár leva.

Eközben a grafikonon:

A szerdától péntekig látott forintszárnyalás nagy részét sikerült ma reggelig megőriznie a magyar fizetőeszköznek, az euróval szemben, sőt kora délután tovább tudta fokozni erejét a jó külpiaci hangulat mellett. Így kissé 280 alatti szinten újabb tízhavi forintcsúcsról beszélhetünk. Ma lényeges makroadat sem hazánkban, sem külföldön nem jelenik meg, így elsősorban hangulati alapú lehet a kereskedés, amelyet a folytatódó amerikai tőzsdei vállalati gyorsjelentési szezon adatai is befolyásolhatnak.

A délutáni órákban, az amerikai részvénypiacok pozitív nyitásával párhuzamosan újabb erősödési hullám érte el a forint piacát. A forint euróval szembeni árfolyama egy óra alatt a 280,50-es szintről a 279,50-es szintre süllyedt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?