12 °C Budapest

Óriási visszaeséssel indítja a napot a forint

Pénzcentrum
2012. június 8. 09:32

A tegnap kora délutánig tartó nagy nemzetközi befektetői hangulatjavulást megtörték az amerikai jegybankelnök tegnap délutáni szavai, a Fitch felőli három fokozatú spanyol leminősítés pedig alaposan el is rontotta a befektetői kedvet. Ma hajnalban már az esésé volt a főszerep Ázsiában, mindez pedig oda vezetett, hogy a forint is érdemben gyengült a tegnapi nagy szárnyalás után.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Egyre borongósabbá kezd válni ma délelőtt a nemzetközi befektetői hangulat, amelynek egyik jele, hogy az euró/dollár kurzus tartósan az 1,25-ös szint alatt mozog, sőt süllyed, a vezető európai részvényindexek pedig napi mélypontra estek.

 

A forint is folytatta gyengülését: az euróval szembeni jegyzések már 298-nál járnak, azaz kora reggel óta 1%-os forintgyengülésről beszélhetünk. A dollár kurzusa 239-nél, a svájci franké 248-nál jár.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

 

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20