A foci Eb pörgetheti fel a hamis alkoholok piacát

Pénzcentrum
2012. június 7. 19:08

A hamis alkohol piaci jelenlétének fokozódásától tartanak a brit hatóságok a jubileumi ünnepségsorozat és a labdarúgó-Európa-bajnokság kapcsán.

Hamis alkohol terjesztésére vonatkozó figyelmeztetést tett közzé a Surrey megyei tanács illetékes hatósága II. Erzsébet uralkodásának hatvanadik évfordulója alkalmából szervezett ünnepségek és a labdarúgó-Európa-bajnokság indulása kapcsán. A hatóságok szerint az ünnepi hangulat és a sportesemény miatt megnő az alkoholfogyasztás, ami kiváló alkalmat ad a hamisítóknak és illegális terjesztőknek, hogy a keresletet kihasználva jelentős profitra tegyenek szert - számolt be a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület.

A hamisítványok terjesztői rendszerint furgonokból kínálják nagyobb tételben eladásra az olcsó alkoholos italokat a kiskereskedőknek. A szakértők azt tanácsolják a viszonteladóknak, hogy csak megbízható forrásból szerezzék be készleteiket, ellenkező esetben komoly bírságra, akár kereskedelmi engedélyük megvonására is számíthatnak.

A régióban a közelmúltban 6500 font összegű pénzbüntetést szabtak ki egy kereskedőre, akinek üzletében mintegy 200 üveg hamis alkoholt, köztük bort, pezsgőt és vodkát, továbbá hamis cigarettát és dohányt találtak. Az egyik lefoglalt üveg borban egy döglött pókot és egy légy maradványait is megtalálták. Egy másik esetben 10 ezer fontos büntetést szabtak ki egy kereskedőre, miután a laborvizsgálatok kimutatták, hogy a bolti készletben talált hamis vodka a megengedett metanoltartalom 235-szörösét tartalmazza.

A hatóságok azt javasolják a fogyasztóknak, legyenek nagyon körültekintőek alkoholvásárlás során, hiszen a hamisítványok komoly egészségügyi kockázatot jelentenek, enyhébb rosszullétet, de súlyos panaszokat, akár halált is okozhatnak. A szakértők szerint vásárlásnál javasolt alaposan megvizsgálni a palackozást és a palackok címkézését, mert azok minőségi hiányosságai a hamisítás gyanújára adnak okot.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?