A foci Eb pörgetheti fel a hamis alkoholok piacát

Pénzcentrum
2012. június 7. 19:08

A hamis alkohol piaci jelenlétének fokozódásától tartanak a brit hatóságok a jubileumi ünnepségsorozat és a labdarúgó-Európa-bajnokság kapcsán.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Hamis alkohol terjesztésére vonatkozó figyelmeztetést tett közzé a Surrey megyei tanács illetékes hatósága II. Erzsébet uralkodásának hatvanadik évfordulója alkalmából szervezett ünnepségek és a labdarúgó-Európa-bajnokság indulása kapcsán. A hatóságok szerint az ünnepi hangulat és a sportesemény miatt megnő az alkoholfogyasztás, ami kiváló alkalmat ad a hamisítóknak és illegális terjesztőknek, hogy a keresletet kihasználva jelentős profitra tegyenek szert - számolt be a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület.

A hamisítványok terjesztői rendszerint furgonokból kínálják nagyobb tételben eladásra az olcsó alkoholos italokat a kiskereskedőknek. A szakértők azt tanácsolják a viszonteladóknak, hogy csak megbízható forrásból szerezzék be készleteiket, ellenkező esetben komoly bírságra, akár kereskedelmi engedélyük megvonására is számíthatnak.

A régióban a közelmúltban 6500 font összegű pénzbüntetést szabtak ki egy kereskedőre, akinek üzletében mintegy 200 üveg hamis alkoholt, köztük bort, pezsgőt és vodkát, továbbá hamis cigarettát és dohányt találtak. Az egyik lefoglalt üveg borban egy döglött pókot és egy légy maradványait is megtalálták. Egy másik esetben 10 ezer fontos büntetést szabtak ki egy kereskedőre, miután a laborvizsgálatok kimutatták, hogy a bolti készletben talált hamis vodka a megengedett metanoltartalom 235-szörösét tartalmazza.

A hatóságok azt javasolják a fogyasztóknak, legyenek nagyon körültekintőek alkoholvásárlás során, hiszen a hamisítványok komoly egészségügyi kockázatot jelentenek, enyhébb rosszullétet, de súlyos panaszokat, akár halált is okozhatnak. A szakértők szerint vásárlásnál javasolt alaposan megvizsgálni a palackozást és a palackok címkézését, mert azok minőségi hiányosságai a hamisítás gyanújára adnak okot.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?