9 °C Budapest

40 éves nyugdíj, a képviselők fele szabotál - Heti összefoglaló

2011. augusztus 21. 19:00

Péntek óta lehet kérvényezni az árfolyamrögzítést a bankoknál, tumultus nincs, de a kormány végre tisztázott néhány kérdést. Az ócsai telepről is egyre többet tudunk, de vajon megéri majd felépíteni? Különadó körül is áll a bál, a képviselők fele nem fizet. A 40 éves nyugdíjasok száma 22 ezer fölött van. Ez történt a héten, heti összefoglalónk.

A frankhitelesek megnyugodhattak a héten, bár nagy döntést kell hozniuk: kérjék az árfolyamrögzítést?

Mélyben a svájci frank árfolyama: örülhet, aki ma törleszt!

Havi mélypontjára, a 240-es szint alá süllyedt a svájci frank árfolyama. 

Mégis gyerekeink nyöghetik majd devizahitelünket

Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár tegnap cáfolta azt a - Portfolio.hu által kormányzati forrásokból vett és részletesen elemzett - értesülést, miszerint az árfolyamrögzítés hároméves időszakát követően az aktuális piaci árfolyammal számolt törlesztőrészlethez képest maximálnák 15%-ban a havi teher növekedését. Az államtitkár szavaiból kiderült: az emelkedés az árfolyamrögzítéssel csökkentett törlesztőrészlethez képest nem lehet nagyobb 15%-nál. A rendszerbe való belépéshez kapcsolódó közjegyzői díjakat a Magyar Nemzet szerint a bankokkal fizettetnék meg.

Akik már nem tudják fizetni a hetelüket meg költözhetnek, de megéri egy egész falut építeni nekik?

Pénzkidobás az ócsai telep? Milliárdokat buknak az adófizetők

Megoszlanak a vélemények arról, hogy vajon megéri-e bedőlthiteles-telepet építenie a kormánynak Ócsán. Mindazonáltal érdemes megvizsgálni, hogy a projektre szánt büdzséből hány problémásnak minősülő devizahitelt tudna átvállalni a magyar állam, és így hány ingatlan kerülhetne a Nemzeti Eszközkezelő fennhatósága alá.

Nyugdíjból nehéz hitelt törleszteni, 22 ezer nő mégis elment 40 év után.

40 év utáni nyugdíj: nem örülhet mindenki...

A friss számok szerint 22 ezer nő kapja jelenleg a 40 év jogosultsági idő alapján járó nyugellátást, átlagosan havi 94 ezer forintot. A januárban életbe lépett szabályozás szerint 40 év jogosultsági idő után, életkortól függetlenül nyugdíjba mehetnek a nők és megkapják a teljes jogú öregségi nyugdíjat - igaz, a rendszerben van egy apróbb "kellemetlenség" is.

Egy jó hír azoknak, akik még csak gyűjtögetnek a nyugdíjas éveikre.

Mégis azok járhatnak jól, akik a magánnyugdíj-pénztárban maradtak

Azoknak is járna állami nyugdíj, akik magánnyugdíj-pénztári tagok maradtak - áll az origo által megszellőztetett alkotmánybírósági határozattervezetben. Ha a taláros testület így döntene, nagy kérdés lenne, milyen lépéseket tehetnének azok, akik jogfenntartó nyilatkozatot írtak alá, mely szerint kényszer hatására léptek vissza az állami nyugdíjrendszerbe.

Különadó: képviselők tömege szabotálja a bevallást

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Országgyűlési képviselők is szép számban szabotálják a 98 százalékos különadó-bevallást: 85-en nem tettek eleget kötelezettségüknek a július 31-ei határidőig - derül ki az adóhatóság által a Pénzcentrum.hu megkeresésére készített kimutatásból.

Egy jó befektetés...

Szuperolcsó lakások a pesti belvárosban

A Pénzcentrum.hu megvizsgálta a főváros pesti oldalán fekvő, belső kerületek ingatlanpiacát, különös tekintettel a tégla építésű, társasházi lakásokra. Korábbi, "Filléres lakások a pesti belvárosban" című cikkünkben már részletesen foglalkoztunk az V., a VI., valamint a VII. kerületekkel. Jelen cikkünkben a VIII., a IX., és a XIII. kerületeket vesszük górcső alá.

... és a befektetésed védelme?

Vipera, pisztoly, sokkoló - ennyibe kerül, hogy megvédd az otthonod

Sokan tartanak attól, hogy a szociális rendszer átalakítása miatt Magyarországon is megromlik a közbiztonság. Ha a most Londonban zajló eseményekhez hasonlókra nálunk talán nem is kell számítani, nem lehet kizárni, hogy az elszegényedett, elkeseredett emberek nagy számban tévednek a bűn útjára. Körbejártunk néhány fegyverboltot, hogy megtudjuk: a magukat és szeretteiket védeni kívánó polgárok milyen legális eszközökkel védekezhetnek és ezek beszerzése mennyibe kerül?

Vigyázz vásárlás közben!!! 

Veszélyben a PIN-kódunk: ez a legújabb trükk!

A PIN-kód lenyúlásának rendkívül egyszerű módjára hívja fel a figyelmet a Gizmodo technológiai portál: hőkamerás módszerrel illetéktelenek könnyedén hozzájuthatnak titkos adatunkhoz.

Nagyot ugrott az online vásárlók aránya

Látványosan megnőtt az online vásárlók aránya a 18-64 éves aktív internetezők körében, elsősorban a közösségi vásárlást kínáló oldalak térhódításának köszönhetően - derül ki egy friss felmérésből. Más prognózisok szerint lassan már a bolti eladók is veszélyeztetett fajnak számítanak.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 16. 12:27
Bár Európa legtöbb országában és a világ számos táján is csökken a televízió népszerűsége, a televíz...
Bankmonitor  |  2024. április 16. 12:05
Az otthonfelújítási támogatás részletszabályai még nem ismertek, egy sor fontos dolgot nem tudunk a...
Holdblog  |  2024. április 16. 06:03
A tavalyi lengyel politikai fordulat a Donald Tusk vezette koalíció kormányra kerülése az ország gaz...
MNB Intézet  |  2024. április 15. 11:07
Sokan meglepődnek azon, hogy az USA-ban nem a hard landing forgatókönyv látszik megvalósulni. Valójá...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm