20 °C Budapest

40 éves nyugdíj, a képviselők fele szabotál - Heti összefoglaló

2011. augusztus 21. 19:00

Péntek óta lehet kérvényezni az árfolyamrögzítést a bankoknál, tumultus nincs, de a kormány végre tisztázott néhány kérdést. Az ócsai telepről is egyre többet tudunk, de vajon megéri majd felépíteni? Különadó körül is áll a bál, a képviselők fele nem fizet. A 40 éves nyugdíjasok száma 22 ezer fölött van. Ez történt a héten, heti összefoglalónk.

A frankhitelesek megnyugodhattak a héten, bár nagy döntést kell hozniuk: kérjék az árfolyamrögzítést?

Mélyben a svájci frank árfolyama: örülhet, aki ma törleszt!

Havi mélypontjára, a 240-es szint alá süllyedt a svájci frank árfolyama. 

Mégis gyerekeink nyöghetik majd devizahitelünket

Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár tegnap cáfolta azt a - Portfolio.hu által kormányzati forrásokból vett és részletesen elemzett - értesülést, miszerint az árfolyamrögzítés hároméves időszakát követően az aktuális piaci árfolyammal számolt törlesztőrészlethez képest maximálnák 15%-ban a havi teher növekedését. Az államtitkár szavaiból kiderült: az emelkedés az árfolyamrögzítéssel csökkentett törlesztőrészlethez képest nem lehet nagyobb 15%-nál. A rendszerbe való belépéshez kapcsolódó közjegyzői díjakat a Magyar Nemzet szerint a bankokkal fizettetnék meg.

Akik már nem tudják fizetni a hetelüket meg költözhetnek, de megéri egy egész falut építeni nekik?

Pénzkidobás az ócsai telep? Milliárdokat buknak az adófizetők

Megoszlanak a vélemények arról, hogy vajon megéri-e bedőlthiteles-telepet építenie a kormánynak Ócsán. Mindazonáltal érdemes megvizsgálni, hogy a projektre szánt büdzséből hány problémásnak minősülő devizahitelt tudna átvállalni a magyar állam, és így hány ingatlan kerülhetne a Nemzeti Eszközkezelő fennhatósága alá.

Nyugdíjból nehéz hitelt törleszteni, 22 ezer nő mégis elment 40 év után.

40 év utáni nyugdíj: nem örülhet mindenki...

A friss számok szerint 22 ezer nő kapja jelenleg a 40 év jogosultsági idő alapján járó nyugellátást, átlagosan havi 94 ezer forintot. A januárban életbe lépett szabályozás szerint 40 év jogosultsági idő után, életkortól függetlenül nyugdíjba mehetnek a nők és megkapják a teljes jogú öregségi nyugdíjat - igaz, a rendszerben van egy apróbb "kellemetlenség" is.

Egy jó hír azoknak, akik még csak gyűjtögetnek a nyugdíjas éveikre.

Mégis azok járhatnak jól, akik a magánnyugdíj-pénztárban maradtak

Azoknak is járna állami nyugdíj, akik magánnyugdíj-pénztári tagok maradtak - áll az origo által megszellőztetett alkotmánybírósági határozattervezetben. Ha a taláros testület így döntene, nagy kérdés lenne, milyen lépéseket tehetnének azok, akik jogfenntartó nyilatkozatot írtak alá, mely szerint kényszer hatására léptek vissza az állami nyugdíjrendszerbe.

Különadó: képviselők tömege szabotálja a bevallást

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Országgyűlési képviselők is szép számban szabotálják a 98 százalékos különadó-bevallást: 85-en nem tettek eleget kötelezettségüknek a július 31-ei határidőig - derül ki az adóhatóság által a Pénzcentrum.hu megkeresésére készített kimutatásból.

Egy jó befektetés...

Szuperolcsó lakások a pesti belvárosban

A Pénzcentrum.hu megvizsgálta a főváros pesti oldalán fekvő, belső kerületek ingatlanpiacát, különös tekintettel a tégla építésű, társasházi lakásokra. Korábbi, "Filléres lakások a pesti belvárosban" című cikkünkben már részletesen foglalkoztunk az V., a VI., valamint a VII. kerületekkel. Jelen cikkünkben a VIII., a IX., és a XIII. kerületeket vesszük górcső alá.

... és a befektetésed védelme?

Vipera, pisztoly, sokkoló - ennyibe kerül, hogy megvédd az otthonod

Sokan tartanak attól, hogy a szociális rendszer átalakítása miatt Magyarországon is megromlik a közbiztonság. Ha a most Londonban zajló eseményekhez hasonlókra nálunk talán nem is kell számítani, nem lehet kizárni, hogy az elszegényedett, elkeseredett emberek nagy számban tévednek a bűn útjára. Körbejártunk néhány fegyverboltot, hogy megtudjuk: a magukat és szeretteiket védeni kívánó polgárok milyen legális eszközökkel védekezhetnek és ezek beszerzése mennyibe kerül?

Vigyázz vásárlás közben!!! 

Veszélyben a PIN-kódunk: ez a legújabb trükk!

A PIN-kód lenyúlásának rendkívül egyszerű módjára hívja fel a figyelmet a Gizmodo technológiai portál: hőkamerás módszerrel illetéktelenek könnyedén hozzájuthatnak titkos adatunkhoz.

Nagyot ugrott az online vásárlók aránya

Látványosan megnőtt az online vásárlók aránya a 18-64 éves aktív internetezők körében, elsősorban a közösségi vásárlást kínáló oldalak térhódításának köszönhetően - derül ki egy friss felmérésből. Más prognózisok szerint lassan már a bolti eladók is veszélyeztetett fajnak számítanak.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 19. 16:24
Mindannyiunkat érint a pénzromlás, de más és más mértékben. Sajnos van, akinek a kenyér ára okoz gon...
MEDIA1  |  2022. május 19. 16:08
A hírportál szerint Lázár János egy bizonyos Építési és Beruházási MÚZEUM vezetője lesz. Erről erede...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?